Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2022

Aegean: Σηματωρός

Σήμερα, μετά τη συνεδρίαση, η διοίκηση της εισηγμένης ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου.
Εμφαση δίνεται στο δεύτερο τρίμηνο, με εύλογο το ενδιαφέρον επενδυτών-αναλυτών για το τι θα δείξουν τα αποτελέσματα Απριλίου-Ιουνίου της κατ' εξοχήν σηματωρού του κλάδου, που συμβάλλει καταλυτικά
στη διαμόρφωση ενός ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ υψηλότερου του ευρωπαϊκού μέσου όρου(*).

Ενδεικτική η εκτίμηση της Euroxx, με την εξειδικευμένη ομάδα αναλυτών της να εκτιμά πως τα έσοδα δεύτερου τριμήνου θα φτάσουν στο 86% του αντίστοιχου του 2019.

Συνδυαστικά με την προβολή εκτιμήσεων-στοιχείων για το «χρυσό» τρίτο τρίμηνο θα γίνει και η προσέγγιση για τη συνέχεια με τη μετοχή στα 5,04 ευρώ (με συν 4,89% για το 2022) και την αποτίμηση της εταιρείας στα 454,4 εκατ.

«Κλειδιά» το συναλλαγματικό (ευρώ/δολάριο) και το ενεργειακό (κόστος καυσίμων/αντιστάθμιση) για τα ebitda δεύτερου και πρόβλεψης για τρέχον τρίμηνο. Η Εύα Δ. Οικονομάκη μάς δίνει χρήσιμα στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει ως προορισμός για την ανθεκτικότητά της.

(*) παράπλευρο όφελος η ενίσχυση του ΑΕΠ στα 205 δισ., ενδεχομένως και στα 210 δισ., συνακόλουθα της μείωσης του σχέσης (δημοσίου) χρέους προς ΑΕΠ, στο 175% ή και λίγο χαμηλότερα, προς το 170% για το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v