Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2023

Ο μετεκλογικός απολογισμός

Τελικά 3,5 δισ. «σήκωσε» ο ΟΔΔΗΧ από τις αγορές μέσω 15ετούς και πρότασης επαναγοράς 2 σειρών 2024 και 2025, καθώς η προσφορά υπερέβη τα 13,4 δισ. ευρώ.

Θυμίζω πως 2,5 δισ. είχε αντλήσει μέσω 15ετούς τον Ιανουάριο του 2020 -με άλλα κόστη χρήματος φυσικά.
Είχε προηγηθεί η διπλή έξοδος στις αγορές της Mytilineos -αντλώντας 500 εκατ. μέσω εταιρικού ομολόγου- 500 εκατ. (από αρχικά 400) και η Πειραιώς μέσω senior preferred ομολόγου.

Εάν προσθέσουμε δε την ανάλογη έκδοση της Alpha Bank -στις 21 Ιουνίου, δηλαδή λίγο πριν τη δεύτερη κάλπη-, ο λογαριασμός φτάνει τα 5 δισ. ευρώ. Δεν τα λες και άσχημα, ειδικά σε περιόδους όπως η σημερινή.

Ικανοποιητική αρχή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, καθώς έπεται η έκδοση εταιρικού από εισηγμένη (από τον κλάδο της ενέργειας), κίνηση από την Εθνική ανάλογη των Alpha Βank, Eurobank, ενώ άλλες 2-3 εισηγμένες έχουν στα σκαριά ομολογιακές εκδόσεις.

Οσον αφορά στην αγορά εταιρικών ομολόγων, σημαντική η συμβολή της Κεφαλαιαγοράς, κρίνοντας από το διάστημα -μόλις 10 ημερών- για να φτάσει στη δημόσια εγγραφή η Mytilineos. Επίσπευση που διευκολύνει τη σχετική διαδικασία και για άλλες -όσες- που θα ακολουθήσουν την εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v