Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2024

Τα πακέτα «δείχνουν» άνοδο

Εντυπωσιακή η αύξηση συναλλαγών, προσυμφωνημένων εντολών και στοχευμένων εισροών κυρίως στις τέσσερις τραπεζικές μετοχές το τελευταίο διάστημα.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: συναλλαγές αξίας 138,1 εκατ. την Παρασκευή σε ανοδική συνεδρίαση, με 15,7 εκατ. σε προσυμφωνημένες εντολές και τα 60 εκατ. σε μόλις τρεις μετοχές, των Alpha Bank, Εθνικής και Πειραιώς.

Συναλλαγές αξίας 145,5 εκατ. τη Δευτέρα σε ανοδική συνεδρίαση, με 24,8 εκατ. σε προσυμφωνημένες εντολές και τα 75 εκατ. συναλλαγών σε τέσσερις μετοχές, των Eurobank, Πειραιώς, Εθνικής και Alpha Βank.
Τάση που συνεχίστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, απόρροια νέων αυξημένων εισροών, με αποτέλεσμα τον τζίρο των 178 εκατ. με 48,1 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών και τα 87 εκατ. σε 4 μετοχές, των Eurobank, Πειραιώς, Εθνικής και Alpha Βank.

Ροή που παραπέμπει σε προγράμματα εντολών από «ισχυρά χέρια», με μερίδα χρηματιστών να τα συσχετίζει και με το road show της JPMC στη Νέα Υόρκη, ενώ άλλοι επαγγελματίες της αγοράς αποδίδουν τη συγκέντρωσή τους στον τραπεζικό κλάδο και λόγω της προεξόφλησης όσων ακολουθούν.

Κοινή εκτίμηση πως σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που με αυξητικό ρυθμό τοποθετούνται στην αγορά προσβλέπει και στο ενδεχόμενο ο οίκος Moody's να εντάξει την οικονομία στην κατηγορία επενδυτικής βαθμίδας, στην αξιολόγηση της 15ης Μαρτίου.

Παράλληλα προσβλέπουν σε εξελίξεις που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της «ρηχής» αγοράς. Η εισαγωγή σήμερα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η επικείμενη διάθεση της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Πειραιώς, συν 1-2 πολύ σημαντικές συμφωνίες (η μία στον ενεργειακό κλάδο) που είναι στην τελική ευθεία δικαιολογούν τη σημαντική αναθέρμανση του επενδυτικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v