Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2024

Optima Bank: Αύριο τα αποτελέσματα 2023

Στην Πειραιώς τα «φώτα», και εύλογα, καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα επιβεβαιώνεται το τεράστιο ενδιαφέρον (κυρίως) ξένων funds. Το συστημικό banking στο προσκήνιο λοιπόν λόγω Πειραιώς αλλά και ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, μεθαύριο κατ' αρχήν της Alpha Bank (πριν την έναρξη) και στη συνέχεια (μετά τη συνεδρίαση) της Eurobank. Στις 12 Μαρτίου ακολουθεί η Εθνική.

Ωστόσο, αύριο ανακοινώνει μεγέθη 2023 η διοίκηση της Optima Bank και έχει ενδιαφέρον καθώς από τον πρώτο χρόνο παρουσίας στο ΧΑ διανέμει μέρισμα στους μετόχους/επενδυτές της, ενώ τα αποτελέσματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών, θα είναι αρκούντως θετικά.

Για κερδοφορία μεγαλύτερη των 100 εκατ. εκτιμούν όπως και υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, με την εισηγμένη να αποτιμάται στα 567,4 εκατ. ευρώ. Δίχως συμμετοχή Δημοσίου, ΤΧΣ κ.λπ., χωρίς NPLs, με διψήφιο ρυθμό ενίσχυσης της καθαρής λειτουργικής κερδοφορίας (σύμφωνα με τα μεγέθη 9μήνου), έχει ενδιαφέρον η αυριανή ανακοίνωση. Ακριβώς γιατί φωτίζει και αυτή την πλευρά του (μη συστημικού) banking.

Στις 16 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η εξαγορά δανείων τεσσάρων ξενοδοχείων (Κρήτη, Σαντορίνη, Κω) από το χαρτοφυλάκιο Tethys, μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο η τράπεζα ολοκλήρωσε την πρώτη στην Ελλάδα συναλλαγή αγοράς χαρτοφυλακίου δανείων 30 εκατ. ευρώ της Cepal, τα οποία επίσης επέστρεψαν ενήμερα μέσω της δευτερογενούς αγοράς στο τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v