Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2024

Ενα σημαντικό γεγονός στην Αθήνα

Από εχθές μέχρι και αύριο πραγματοποιείται στην Αθήνα η 49η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς.

Το summit του IOSCO -φιλοξενεί/διοργανώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οικοδεσπότης η πρόεδρός της Βασιλική Λαζαράκου-, διεθνές γεγονός ιδιαίτερης βαρύτητας, πραγματοποιείται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού.

Απόρροια της αναπτυξιακής τροχιάς που καταγράφει η εθνική οικονομία και η κεφαλαιαγορά αλλά και της ενεργού συμμετοχής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO. Στις συνεδριάσεις της Συνόδου, αλλά και στο Συνέδριο της ΕΚ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, 29 Μαΐου 2024, θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις κεφαλαιαγορές, όπως οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα της πράσινης μετάβασης καθώς και οι εξελίξεις στη συμμόρφωση των εταιρειών με τα κριτήρια ESG.

Θετικό το γεγονός, προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ευρύτερης κεφαλαιαγοράς/επενδυτικής κοινότητας, που οι καθ' ύλην αρμόδιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν προκειμένου να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα.
Για να είναι επαρκώς έτοιμη, όταν -κάποια στιγμή- έρθει η ώρα της επανένταξης στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών.
...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v