Εμείς στα λόγια, οι άλλοι στα έργα

Εμείς στα λόγια, οι άλλοι στα έργα

Σημαντική αναπτυξιακή δυναμική για την ελληνική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει η στενότερη σύνδεση της ποντοπόρου ναυτιλίας με τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Αυτό αναφέρεται σε ειδική μελέτη που περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στην έκθεση καταδεικνύεται ότι η ενίσχυση της εγχώριας ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας θα μπορούσε να αυξήσει την προστιθέμενη αξία της ελληνικής οικονομίας, να ενισχύσει τις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας και να αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας σε τομείς βαριάς βιομηχανίας και ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Αυτά, σε επίπεδο εκθέσεων (της Τραπέζης της Ελλάδος).

Την ίδια ώρα που η Τουρκία παραδίδει το πρώτο πολεμικό πλοίο Hisar, στη Ρουμανία. Σηματοδοτώντας έτσι, ακόμη ένα βήμα διείσδυσης της Άγκυρας στην ευρωπαϊκή αμυντική αγορά. Ενισχύοντας παράλληλα τη γεωπολιτική επιρροή της γείτονος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο