Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metlen: Ο «αξιωματικός» στην σωστή θέση

Metlen: Ο «αξιωματικός» στην σωστή θέση

Θεαματικό το συν 4,16% στα 47,56 ευρώ για τη μετοχή της Metlen Energy & Metals, στην χθεσινή συνεδρίαση.

Με συναλλαγές 310 χιλ. τμχ στο εύρος των 45,48-48 ευρώ, με σύνθεση πωλητών- αγοραστών που παρέπεμπε σε σταδιακές εκροές-εισροές πέραν του rebalancing της Παρασκευής.

Ωστόσο, εμφατικό ήταν το συν 7,6% στα 47,6 ευρώ στο Λονδίνο, κύρια αγορά διαπραγμάτευσης το LSE με τη μετοχή στον FTSE100.

Υπεραπόδοση που σύμφωνα με παράγοντα της αγοράς, γνώστη του ομίλου, θα μπορούσε να αποδοθεί και στην ένταξη του Γιάννη Μάσβουλα στην θέση του Investor Relations Senior Director. Προερχόμενος από την Morgan Stanley, αναλαμβάνει με έδρα το Λονδίνο τις σχέσεις με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, ενισχύοντας την παρουσία της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές.

Για τον παράγοντα -γνώστη και των σκακιστικών τακτικών- η τοποθέτηση ενός στελέχους που είχε εργαστεί στις Macquarie Capital, RBC Capital Markets και Deutsche Bank, παραπέμπει σε κίνηση "αξιωματικού" με Fork/Double Attack.

Η συνέχεια αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον.

(*) κατ' αρχήν για σκακιστές, η σημερινή ανάρτηση μας. Διπλή Επίθεση/Διχάλα: ο αξιωματικός τοποθετείται σε ένα τετράγωνο απ' όπου απειλεί δύο εχθρικά κομμάτια ταυτόχρονα σε διαφορετικές διαγώνιους. Πώς λειτουργεί: Καθώς ο αντίπαλος μπορεί να σώσει μόνο ένα κομμάτι στην επόμενη κίνηση, το δεύτερο κομμάτι συνήθως χάνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο