Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2008

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ


Καλή... πάσα μας δίνει ο φίλος jspencer, όσον αφορά στο κατά πόσον είναι εφικτή η άσκηση ουσιαστικής εποπτείας - ελέγχου από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες αρχές.  

Εξ ορισμού και εκ θέσεως δεν θα έπρεπε να ετίθετο καν θέμα για τη δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής διοίκησης. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας φαίνεται πως βαθμός... ελλείμματος υπάρχει, χωρίς να παραγνωρίζει κάποιος τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Όμως, η θέση των ξένων επενδυτικών οίκων στο Χ.Α. είναι κάτι περισσότερο από καταλυτική, η συμμετοχή τους σχεδόν ολοκληρωτική και η κερδοσκοπική διάθεσή τους αρκετές φορές εμφανής. Αποτελεί κοινό... παράπονο πλειάδας αναλυτών και ιδιωτών χρηματιστών πως συχνά ξένοι οίκοι αναλαμβάνουν... εργολαβικά την παρακολούθηση εταιριών, εκδίδουν αναλύσεις, εκθέτουν τις εκτιμήσεις τους χ ω ρ ί ς να πληρώνονται από τις εισηγμένες (στη διάθεση της στήλης υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές). Δεν θέλουμε να υποθέσουμε ποια μπορεί να είναι κάποιες φορές η μορφή της... αντικαταβολής.

Όσον αφορά στην παρουσία των ξένων, θα είχε ενδιαφέρον να ενημέρωναν -κάποια στιγμή- οι εποπτικές αρχές την επενδυτική κοινότητα για περιπτώσεις στις οποίες όντως άσκησαν έλεχγο, ζήτησαν έστω διευκρινίσεις.
 
ΣΗΜ.: Η αναφορά μας στη Frigo προφανώς και ήταν ενδεικτική μίας κατάστασης και τίποτε περισσότερο. Προσωπικά η θέση του γράφοντος είναι γνωστή για την εξαιρετική εταιρία και έχει εκτεθεί πλείστες φορές.      

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v