Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2011

ΛΑΜΨΑ vs ΧΑ: Ποιος δεν λέει την αλήθεια;

Αναπαράγουμε αυτούσιο το θέμα-βόμβα (κατά την εκτίμησή μας) του Φώτη Κόλλια για τη ΛΑΜΨΑ.

Ο φίλος και εξαιρετικός συνάδελφος σημειώνει: "…Σπανίως στα χρηματιστηριακά χρονικά οι ανακοινώσεις των εισηγμένων διανθίζονται με επιθέσεις προς την κυβέρνηση. Χθες, όμως, η διοίκηση της εταιρίας Λάμψα, που ελέγχει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται με σκληρό τρόπο στην κυβέρνηση για την τεράστια πτώση στα έσοδα και στις κρατήσεις τον μήνα Οκτώβριο. Η εταιρία, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετείχε από τον Φεβρουάριο του 2005 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του προηγούμενα μήνα με την εξής διατύπωση: ΄΄Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ανακοινώνει τα αποτελέσματα [του ανίκανου και ανύπαρκτου Κράτους], μηνός Οκτωβρίου 2011, για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία΄΄. Στη συνέχεια η εταιρία αναφέρεται στα αποτελέσματα και κλείνει με τη σημείωση: ΄΄Περαστικά στους μετόχους μας και στη χώρα μας΄΄!".

Η ανακοίνωση που έφτασε στα γραφεία των εφημερίδων περιείχε τις αιχμές για την κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζεται αδυναμία να ελέγξει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Εξίσου φοβερή, όμως, θεωρούμε και την αναφορά πως "…στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου τα συγκεκριμένα σημεία έχουν απαλειφθεί! Η διοίκηση της εταιρίας δήλωσε άγνοια για τη λογοκρισία, υποστηρίζοντας πως έστειλε μία και μοναδική ανακοίνωση".

Θέμα-ράπισμα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, για τους κάθε λογής εμπλεκομένους και διαπλεκομένους και βεβαίως (στα καθ' ημάς) για τους υφισταμένους τους στη Χρηματιστηριακή Αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και τα (υποτίθεται) θεσμικά όργανα, που κόπτονται για την εύρυθμη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας και βεβαίως του χρηματιστηρίου.

Άξιος ο μισθός τους…

ΣΗΜ.: Κύκλοι του χρηματιστηρίου επισημαίνουν ότι η αλλαγή στην ανακοίνωση έγινε από την ίδια την εταιρία κατόπιν επικοινωνίας με το Χ.Α. Κατά συνέπεια, τονίζουν, δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας και φυσικά κανένα θέμα άγνοιας της διοίκησης της εισηγμένης εταιρίας.

Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένουμε τώρα την απάντηση της εισηγμένης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v