Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2011

Οι... μαγικές κινήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου

Με την ΕΛΣΤΑΤ είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε σήμερα [καθώς η κατάθεση του συνταγματολόγου καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παπανδρέου προοιωνίζεται ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο θέμα του φουσκώματος του ελλείμματος(*)], αλλά μας… επανέφερε στην τάξη ο φίλος άταλος, υπενθυμίζοντάς μας πως ο πρώην «τσάρος» συνεχίζει το θεάρεστο έργο του από άλλον εξίσου νευραλγικό(**) θώκο.

Για το θέμα του…υδατοσυλλέκτη(!) έχω διαβάσει σχετικά, σε ευχαριστώ για την αναφορά του ksipnistere.blogspot.com, θα το ψάξουμε.

Μας… δαιμόνισες, όμως, πρωί-πρωί και θυμηθήκαμε κάποια από τα έργα και τις ημέρες του… κ. Τιτανικός.

Ανατρέχοντας στον Εκηβόλο (στις 28/9) ( Επιτέλους όχι άλλη… διάσωση ), γράφαμε πως μία από τις κινήσεις του προκατόχου του Ευάγγ. Βενιζέλου μας στοίχισε περί τα 350 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα: «Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, και σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε στο τελευταίο συνέδριο του Economist.

Εξηγώντας τι πηγαίνει -κατά την εκτίμησή του- άσχημα στην Ελλάδα και πού οφείλονται οι δραματικές αποκλίσεις, τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων, είχε αναφερθεί ευθέως σε λαθεμένες επιλογές του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα στην περίπτωση του ΟΤΕ είχε πει επί λέξει πως '…ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009. Τότε είδε ότι υπήρχε οption πώλησης του 10% του ΟΤΕ, αξίας 780 εκατ. Είπε στον υπουργό… πούλα το αύριο. Απάντηση (του τότε τσάρου της οικονομίας) ότι αργότερα μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη τιμή'
».

Το πόσο πουλήθηκε τελικά αυτό το ρημαδοδέκα τοις εκατό του ΟΤΕ είναι γνωστό, όπως επίσης κι η διαφορά εκατομμυρίων που προκύπτει από τη… μαγική κίνηση του ανεκδιήγητου Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ανασύραμε, όμως, πάλι για τον ίδιο, από τις 19/9 (Η οικονομία πληρώνει… μαθητευόμενους μάγους), το σχετικό: «Θα αναφερθούμε ενδεικτικά στις δύο μεγαλύτερες… επιτυχίες του Γ. Παπακωνσταντίνου, που μας κοστίζουν περί τα 2,4 δισ. ευρώ. Περί τα 900 εκατ. ευρώ με τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσε το μέτρο με τις περίφημες αποδείξεις και άλλο 1,5 δισ. ευρώ από τη μη έγκαιρη είσπραξη Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για τις χρήσεις 2009 - 2010 και 2011. Και περιοριζόμαστε σε αυτά, γιατί ο κατάλογος -δυστυχώς- για όλους μας και για τη χώρα είναι ατελείωτος. Όπως πολλά σωστά και εμπεριστατωμένα αποδεικνύει ο συνάδελφος Θάνος Τσίρος (Οικονομία της Κ.Ε. 18/9)».

(*)Όσοι νομίζουν πως το θέμα-σκάνδαλο (μεθόδευση, εάν όντως αποδειχθεί) με τις αλχημείες της ΕΛΣΤΑΤ και τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Γεωργίου έχει κλείσει πλανώνται.
(**)Νευραλγικό και για ορισμένους επιχειρηματίες (και όχι μόνο), απ' ό,τι μαθαίνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v