Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2012

Ψεύτης κατά συρροή (*)

Ακόμη και τη Βουλή δεν δίστασε να παραπλανήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χθες το βράδυ (στο δελτίο του MEGA) «κάρφωσε» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προσπάθειά του να κρατήσει(*) κρυφό το CD.

Ακούγοντάς τον κάποιος σχετικά μνήμων, δεν θα μπορούσε να μη θυμηθεί παλαιότερες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα, όλες διαφορετικές και κάθε φορά... κλιμακούμενες κι επιχειρώντας να μετακυλίσει δικές του ευθύνες σε επόμενους, πρώην και νυν αρμοδίους, πρώην συναδέλφους του, στελέχη του ΣΔΟΕ κ.ά.

Θυμόμαστε πως στις 6 Ιουνίου (του 2011), απαντώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (στη Βουλή), ισχυριζόταν πως το Σώμα ΔΕΝ κατείχε καμία κατάσταση με Έλληνες φορολογούμενους, που διατηρούν καταθέσεις ή έχουν μεταφέρει κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού.

Προ ολίγων ημερών, ο ίδιος δήλωσε πως στα τέλη του 2010 ζήτησε από τη Γαλλίδα ομόλογό του την περίφημη λίστα των 1.991 ονομάτων (με καταθέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ), που δόθηκε στον τότε ειδικό γραμματέα του Σώματος Γ. Καπελέρη.

Όμως, δεδομένου ότι ο Γ. Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον Γ. Διώτη στις 6 Μαΐου 2011, όσα ισχυρίζεται ο πρώην τσάρος δείχνουν πως εκείνη την περίοδο το ΣΔΟΕ είχε τουλάχιστον 20 ονόματα.

(*)Από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (με σχετικό άρθρο του Γ. Λυκουρέντζου).

σ.σ.: Βλέπω εδώ και καιρό αρκετούς έγκριτους ή μη δημοσιογράφους οι οποίοι βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του πρώην τσάρου.

Θυμάμαι όμως πολλούς από αυτούς μεταξύ των πλέον διαπρύσιων υποστηρικτών του Γ. Παπακωνσταντίνου την περίοδο της παντοκρατορίας του, υπέρμαχους «της μιας και μόνης αληθούς μνημονιακής πολιτικής» που εφάρμοζε τότε στις «πλάτες» του κοσμάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v