Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2012

3E: Εστιάζοντας στη σχέση ανταλλαγής

Στα 16,87 ευρώ (αποτίμηση 6,18 δισ. ευρώ) η Coca Cola Hellenic 3E. Ενδιαφέρουσες, κατά την εκτίμησή μας, τόσο η τεχνική προσέγγιση όσο και οι λεπτομέρειες -σημαντικές- για τους υφιστάμενους μετόχους που αναλύονται από την eZMarket.

Από τεχνικής πλευράς, ανέβηκαν ένα macro διάγραμμα της μετοχής και ένα πιο επικεντρωμένο στην τελευταία κίνηση.

Παραθέτουμε και το κείμενο-προσέγγιση της ομάδας ανάλυσης:

«Η μετοχή της Coca Cola 3E επηρεάστηκε σημαντικά από την ανακοίνωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, με αποτέλεσμα την έντονη διακύμανση στην κίνησή της στην τελευταία συνεδρίαση κατά 16%.

Η δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας Coca Cola Hellenic έναντι νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca Cola HBC AG, με σχέση ανταλλαγής μιας προς μία.

Η Coca Cola HBC AG θα αποτελεί τη νέα μητρική εταιρεία του ομίλου με έδρα στην Ελβετία και η μετοχή της θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα,
{...σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης η Coca Cola HBC AG κατέχει τουλάχιστον το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca Cola Hellenic, θα επιδιώξει την υποχρεωτική εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού και τη διαγραφή των μετοχών της Coca Cola Hellenic από το Χ.Α., επιδιώκοντας όμως την παράλληλη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Coca Cola HBC AG στο ελληνικό χρηματιστήριο...}

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ισχύσουν τα παραπάνω μετά το τέλος της διαδικασίας οι μέτοχοι της Coca Cola Hellenic θα έχουν στην κατοχή τους ισάριθμες μετοχές της Coca Cola HBC AG ή θα μπορούν να λάβουν αντάλλαγμα μετρητά ύψους €13,58 ανά μετοχή (μέση σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της Coca Cola Hellenic στο ΧΑΑ κατά τους 6 προηγούμενους μήνες).

Ο λόγος που η μετοχή μεταφέρεται από το Χ.Α. στο χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ότι θα συμπεριληφθεί στον δείκτη με τις 100 μεγαλύτερες μετοχές (FTSE 100), γεγονός που θα δώσει στην εταιρεία καλύτερες δυνατότητες πρόσβασης σε φθηνά κεφάλαια. Κάτι που δε συνέβαινε ως σήμερα καθώς η εταιρία βαρυνόταν από το ελληνικό ρίσκο.

Εστιάζοντας στη συμπεριφορά της μετοχής, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι: 

- αν η μετοχή απομακρυνθεί άμεσα ανοδικά από τα 15,65 ευρώ, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανοδική λύση του σχηματισμού πυθμένα που έχει δημιουργήσει, αναμένεται να κατευθυνθεί προς την περιοχή των 20 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, μεγάλο μέρος των μετόχων θα δελεαστεί να κατοχυρώσει τα κέρδη του και να πουλήσει τις μετοχές του, επιτρέποντας στην Coca Cola HBC AG να αυξήσει τη συμμετοχή της στην Coca Cola Hellenic (για να επιδιώξει τελικά την υποχρεωτική εξαγορά του συνόλου των μετοχών της), αλλά με μεγαλύτερο κόστος από το σημερινό. 

- αν η μετοχή αποτύχει στην προσπάθεια ενεργοποίησης του ανοδικού σεναρίου, τότε οι μέτοχοι της Coca Cola Hellenic θα είναι δύσκολο να βρουν την τιμή το επόμενο διάστημα σε επίπεδα υψηλοτέρα των €13,58».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v