Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2012

Άλλη μια τεχνική προσέγγιση για την Εθνική

Ο φίλος του Euro2day και της στήλης Γ. Δεληγιάννης παραθέτει την άποψή του για την τεχνική εικόνα της Εθνικής:

"Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να απομακρυνθούμε λίγο χρονικά για να μην μπερδεύουμε τις μικρές διακυμάνσεις με τις ουσιαστικές κινήσεις και τους στόχους της μετοχής.

Η ιστορία πιστεύω ότι ξεκινά κατά τη διάρκεια του 2011 με το πολύ σημαντικό και ισχυρά καθοδικό κανάλι του επισυναπτόμενου διαγράμματος των 2 ετών για τη μετοχή.

Ο κύριος στόχος της κίνησης αυτής ήταν η άμεση διάσπαση των 4 ευρώ (διάσπαση χαμηλών 17 ετίας για τον ftse20).

Στο διάγραμμα του ενός έτους φαίνεται η συμπεριφορά της μετοχής γύρω από τον άξονα του σημείου εξόδου του καναλιού (περίπου τα 2,10 - 2,12 ευρώ).

Εάν υπερίσχυε το θετικό σενάριο, τότε, μετά την αρχική της στήριξη στα 2,12, η μετοχή θα κινούνταν με δύναμη προς τα 4 ευρώ και μετά από λίγο θα τα διασπούσε ανοδικά.

Μετά την προφανή της αδυναμία να σταθεί πάνω από το επίπεδο αυτό, η μετοχή το διέσπασε καθοδικά και κατέρρευσε.

Στον παρόντα χρόνο βλέπουμε τη μετοχή, κινούμενη με εκπληκτική συμμετρία, να προσεγγίζει αρχικά τα 2,12 ευρώ και στη συνέχεια να τα διασπά ανοδικά. Αυτό που απομένει είναι και η 'τυπική επιβεβαίωση' με μία τελευταία στήριξή της στο επίπεδο των 2,12 ευρώ και η επακόλουθη έντονη άνοδός της. Οι ψηφοφορίες που θα επακολουθήσουν στη βουλή, με όλες τις δυσκολίες τους, δίνουν μία τέλεια αφορμή γι' αυτό.

Πρέπει να τονιστεί ότι η στήριξη σε αυτό το επίπεδο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για την άμεση συνέχιση του ανοδικού σεναρίου και την προσέγγιση των 4 ευρώ (όπου θα γίνει η μητέρα όλων των μαχών και θα μπει και η βούλα του τέλους της περιπέτειάς της...).

Είναι αξιοσημείωτο και όχι τυχαίο ότι η παραπάνω ανάλυση ισχύει και για τον ftse20".


















ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v