Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2012

Παράπλευρες ματιές σε Τιτάνα, Κύπρο και... Wall

(…και στο βάθος το κυπριακό μνημόνιο)

Με αφορμή την αναφορά του Ιωάννη Δεληγιάννη, ο οποίος πολύ ορθά μας επισημαίνει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί πλέον στη Wall Street, ανεβάζουμε αναλυτικό διάγραμμα του DJIA (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket) χρήσιμο για τη συνέχεια.

Απόλυτα εύστοχη η αναφορά του ιδίου στη μετοχή του Τιτάνα, καθώς από πολλούς αναλυτές και παίκτες θεωρείται ιχνευτής της τάσης, κάτι σαν το... καναρίνι στο ορυχείο (όπως εύστοχα την είχε χαρακτηρίσει στα τέλη του '80 πολύπειρος παράγοντας). Μετοχή που παρακολουθούμε αδιαλείπτως από το καλοκαίρι του '87 μέχρι σήμερα, καθότι ο όμιλος έχει περάσει στην κυριολεξία μέσα από καταστροφές, πολέμους, κρίσεις (διεθνείς και ελληνικές) στα εκατόχρονα της χρηματιστηριακής παρουσίας του. Χρήσιμο πιστεύουμε το ανέβασμα και του διαγράμματος του Τιτάνα.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν οι εξελίξεις στην Κύπρο, στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενώς την επόμενη εβδομάδα.

Η θέση της στήλης εκπεφρασμένη τελευταία (τη Δευτέρα 19/11) ξεκάθαρη και όσο πιο ψύχραιμη γίνεται. Με τον εύγλωττο τίτλο "Για να μην έχουμε αυταπάτες" (με αφορμή το θέμα του euro2day...τα κοιτάσματα πετρελαίου της Κύπρου «κοιτά» (*) η τρόικα).

(*) Για να μην έχουμε αμφιβολίες για το τι παίχτηκε και στην Ελλάδα επί θητείας Γ. Παπανδρέου, για τον ρόλο συγκεκριμένων πολιτικών και για το τι προοιωνίζονται οι τελευταίες εξελίξεις (και η στάση του Βερολίνου) για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v