Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πόσες... μονάδες αξίζει η β' αξιολόγηση

Εως τις 665,25 μονάδες αντέδρασε χθες ο Γενικός Δείκτης, καλύπτοντας μετά από μήνες έναν καταρχήν σημαντικό στόχο, που είχε τεθεί.

Είναι προφανές πως μία πειστική συνέχιση (ή όχι) της κίνησης είναι συνάρτηση και των εξελίξεων από το μέτωπο της δεύτερης αξιολόγησης. Μέχρις εδώ καλά, ενώ για όσο ο ΓΔ παραμένει πάνω από τις 645 μονάδες, διατηρεί το ανοδικό momentum του.

"Πόσες μονάδες αξίζει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης" ήταν το εύλογο ερώτημα που ετίθετο σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν "έτρεχαν" οι διεργασίες για την πρώτη αξιολόγηση.

Σε τεχνική προσέγγιση και "μέτρηση" του Βασίλη Μαρκάκη είχε επιχειρηθεί (με σχετική ανάρτηση στις 22 Φεβρουαρίου 2016) να ιχνογραφηθούν τα περιθώρια της κίνησης (για τον FTSE25).

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το ΧΑ βρίσκεται σε ανάλογο -υψηλότερο όμως- σημείο αναφοράς και καμπής.

Για τους βασικούς δείκτες, η συνέχεια με ορόσημα την 20ή Ιανουαρίου (ορκωμοσία Ντόναλντ Τραμπ) και 26 του μήνα (Eurogroup) θα δείξει εάν ο ΓΔ μπορεί να ακολουθήσει την πορεία προς την ευρύτερη περιοχή των 750 μονάδων και ο FTSE25 προς τις 1.860-1.870 μονάδες.

Συνεκτιμώντας πως ενώ για τον ΓΔ έχει καταγραφεί "νέο υψηλό 52 εβδομάδων", ο FTSE25 υπολείπεται, ενώ σε ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση παραμένει ο Δείκτης Τραπεζών (σ.σ. υψηλό στις 1.239,80 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v