Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Η Αθήνα θα διαπραγματεύεται όσο έχει λεφτά

Ο οίκος περιμένει συμφωνία με τους εταίρους πριν τον Ιούλιο, οπότε υπάρχουν μεγάλες λήξεις. Εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη αλλά δεν βλέπει σενάριο Grexit. Οι εκτιμήσεις για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

BofA: Η Αθήνα θα διαπραγματεύεται όσο έχει λεφτά

Οι επενδυτές ανησυχούν για τα ρίσκα Grexit, ωστόσο σύμφωνα με την εκτίμηση της Bank of America, δεν υπάρχει κίνδυνος για κάτι τέτοιο φέτος, παρά τα πρωτοσέλιδα. «Υποστηρίζουμε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο εκτιμούν οι αγορές και ότι οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέχρι η χώρα να ξεμείνει από μετρητά», σημειώνει.

Ο οίκος περιμένει συμφωνία πριν τον Ιούλιο, οπότε υπάρχουν μεγάλες λήξεις. Τα ρίσκα για πρόωρες εκλογές θα αυξήσουν την πολιτική αβεβαιότητα αλλά, αν γίνουν, πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μια νέα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα. Τονίζει μάλιστα ότι η χώρα υπεραποδίδει των στόχων του προγράμματος.

Στην ευρύτερη ανάλυση της Bank of America για το ευρώ, σημειώνει ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του νομίσματος έναντι του δολαρίου. Ωστόσο εκτιμά ότι χάρη και στην ΕΚΤ, το β’ εξάμηνο θα είναι καλύτερο για το νόμισμα, ενώ πιστεύει ότι η μείωση των αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του QE που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα τον Δεκέμβριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του προγράμματος. Όπως αναφέρει, τα στοιχεία από την οικονομία είναι συμβατά με ένα ισχυρότερο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v