Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Εστίαση στα θεμελιώδη μεγέθη εισηγείται η χρηματιστηριακή και εκτιμά ότι το βασικό θέμα τους επόμενους μήνες είναι η πορεία των κόκκινων δανείων. Πώς βλέπει τις αποτιμήσεις και γιατί δεν ανησυχεί για τα stress tests.

Eurobank Equities: Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

«Συννεφιασμένος ουρανός αλλά χωρίς βροχή», είναι ο τίτλος της ανάλυσης της χρηματιστηριακής για τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως σημειώνει, η αγορά πρέπει να εστιάσει στα θεμελιώδη μεγέθη, όπου οι προοπτικές είναι θετικές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην τρίτη αξιολόγηση. Εχουμε την εκτίμηση ότι οι προοπτικές των τραπεζών παραμένουν θετικές καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει και σημαντικά ορόσημα που σχετίζονται με το πλαίσιο αντιμετώπισης των NPLs ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο προσθέτει ότι τα IFRS 9, τα stress tests και το ΔΝΤ ίσως προσθέσουν αβεβαιότητα τους επόμενους μήνες. Εκτιμά ότι τα δύο πρώτα θα είναι διαχειρίσιμα. Επιπρόσθετα, η συνεχής αμφισβήτηση από την πλευρά του ΔΝΤ της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών αντανακλά τη διαφορετική προσέγγιση του Ταμείου, υποδηλώνοντας την ταχύτερη εκκαθάριση του ισολογισμού. Εκτιμά ότι η πιθανότητα AQR είναι χαμηλή καθώς θα υπονόμευε την «εξουσία» του SSM.

Για την Eurobank Equities, η πρόοδος έναντι των στόχων του SSM είναι το πιο σημαντικό στοιχείο τους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι αφορά στις αποτιμήσεις, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τελούν υπό διαπραγμάτευση 0,3 φορές με βάση τον δείκτη P/TBV (τιμή προς ενσώματη λογιστική αξία) όπως αυτός προκύπτει από τις εκτιμήσεις για το 2018 έναντι 0,2 στα τέλη του 2016, υπονοώντας ότι οι αποτιμήσεις είναι υψηλότερες αλλά ακόμα ελκυστικές. Με τον μέσο όρο του δείκτη στην Ευρώπη να βρίσκεται στο 1 και στην περιφέρεια της ΕΕ στο 0,8 υπάρχει περιθώριο.

Οι τιμές-στόχοι διαμορφώνονται σε 2,97 ευρώ για την Alpha Bank (σύσταση αγοράς), σε 0,44 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (σύσταση αγοράς) και σε 5,05 για την Πειραιώς (σύσταση διακράτησης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v