Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη Γερμανός

Αύξηση τζίρου (196,8 εκ. ευρώ από 170 εκ. ευρώ το 2001) και EBITDA (22,2 εκ. ευρώ από 18,7 εκ. ευρώ το 2001) προβλέπει ότι θα σημειώσει ο όμιλος Γερμανός το 2002 η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η οποία, σε σχετική έκθεση δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας τα 13,8 ευρώ.

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για τη Γερμανός
Στα 196,8 εκ. ευρώ και 22,2 εκ. ευρώ, αντίστοιχα, προβλέπεται ότι θα ανέλθουν οι πωλήσεις και τα EBITDA του ομίλου Γερμανός το 2002, έναντι 170 εκ. ευρώ και 18,7 εκ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν το 2001, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ.

Σύµφωνα µε την εν λόγω έκθεση, οι πωλήσεις των καταστηµάτων ”Γερµανός” για το 2002 αναμένεται να διαµορφωθούν στο 73% του συνόλου των πωλήσεων του οµίλου, παρουσιάζοντας αύξηση 7,3% σε σχέση µε το 2001. Η αύξηση στον κύκλο εργασιών θα προέλθει κυρίως από την δηµιουργία νέων καταστηµάτων σε περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ελκυστικά δηµογραφικά χαρακτηριστικά.

Οι πωλήσεις των εταιριών του εξωτερικού αναµένεται ότι το 2001 θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 5,3% των πωλήσεων του οµίλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2004 αναµένεται να ανέλθει, περίπου, στο 17,5%. Τη µεγαλύτερη συµµετοχή στο σύνολο των πωλήσεων αναµένεται να έχουν η Πολωνία και η Ρουµανία, αφού η εταιρία αναπτύσσει σε αυτές το 79% του δικτύου της στο εξωτερικό.

Επίσης, αναφορικά με τη διείσδυση του ομίλου, κατά το 2001, στις αγορές κινητής τηλεφωνίας στις χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται, το ποσοστό του στη Βουλγαρία ανήλθε στο 19%, στη Ρουμανία στο 20%, στην Πολωνία στο 23,5%, στην FYROM στο 10,5% και στην Κύπρο στο 33,4%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο όμιλος Γερμανός είναι ο μοναδικός παραγωγός μπαταριών στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς. Ειδικότερα, ο όµιλος µέσω της βιοµηχανικής µονάδας Sunlight, δραστηριοποιείται στον τοµέα της αυτόνοµης ενέργειας, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, µε παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουµανία, µέσω των θυγατρικών Sunlight Bulgaria και Sunlight Romania αντίστοιχα.

Εξάλλου, ο όμιλος, μέσω του δικτύου διανομής του, διαθέτει σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική τις καταναλωτικές µπαταρίες Sunlight, τις µπαταρίες Orbit, καθώς και αυτές της εταιρίας Toshiba, µε την οποία έχει υπογράψει σύµβαση αποκλειστικής διανοµής σε όλη την Ευρώπη, µε εξαίρεση τις Σκανδιναβικές χώρες.

Αναφέρεται τέλος, ότι κεφαλαιοποίηση του ομίλου ανέρχεται σε 451,88 εκ. ευρώ, ενώ το free float των μετοχών του ανέρχεται σε 42%. Η τιμή στόχος της μετοχής της εταιρίας, σύμφωνα με το ανώτατο όριο των εκτιμήσεων της Φάσμα, είναι τα 13,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v