Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η Credit Suisse καλοβλέπει τώρα τις ελληνικές τράπεζες

Νέα δεδομένα εισήγαγε η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer. Ποιες χώρες αναμένεται να επωφεληθούν από τις εξελίξεις. Η σύσταση overweight για τις μετοχες. Ποιους κλάδους στην Ευρώπη προτείνει για αγορά.

Γιατί η Credit Suisse καλοβλέπει τώρα τις ελληνικές τράπεζες

Η αποτελεσματικότητα κατά 90% του εμβολίου, που ανέφερε η Pfizer, είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν που ήταν αναμενόμενη, ενώ δύο ακόμη εμβόλια είναι πιθανό να αναφερθούν έως το τέλος του έτους, εκτιμά η Credit Suisse σε ανάλυσή της. Το θετικό της σενάριο για 50 εκατ. δόσεις έως το τέλος του έτους και περίπου 800 εκατ. δόσεις έως τα μέσα του 2021 φαίνεται τώρα όλο και πιο ρεαλιστικό, υποστηρίζει.

Οι χώρες με την υψηλότερη έκθεση στον τουρισμό επηρεάζονται περισσότερο (Ταϊλάνδη, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία) και έτσι οι τράπεζες σε αυτές τις χώρες είναι ο καλύτερος τρόπος (high beta) για να ποντάρουν οι επενδυτές στο εμβόλιο. Αν και συνολικά η Credit Suisse είναι ουδέτερη για τις τράπεζες, είναι ιδιαίτερα θετική για τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους σε αυτές τις χώρες.

Οι ελπίδες από το μέτωπο των εμβολίων μειώνουν τον κίνδυνο εκτεταμένου lockdown στην Ευρώπη (καθώς η υψηλή αποτελεσματικότητα σημαίνει ότι μπορούν να εξομαλυνθούν οι καμπύλες μόλυνσης) και επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να είναι ακόμη πιο γενναιόδωρες βραχυπρόθεσμα, γνωρίζοντας ότι η ακραία φορολογική επιβάρυνση είναι χρονικά περιορισμένη. Ταυτόχρονα επιστρέφουν σενάρια ανάκαμψης τύπου «V» για κλάδους που έχουν επηρεαστεί σκληρά.

Η Credit Suisse συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν overweight στις μετοχές: Η πολιτική, το εμβόλιο και τα πρώιμα σημάδια για αλλαγή υπέρ των μετοχών έναντι των ομολόγων είναι οι βασικοί μοχλοί αυτής της στρατηγικής. Το εκτιμώνενο risk premium (ERP) στις ΗΠΑ είναι 7,3% έναντι της εύλογης αξίας της Credit Suisse για 4,7%. Είναι σχετικά εύκολο στα μοντέλα της να δούμε 4.000 στον δείκτη S&P 500 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Οι τομείς που πρέπει να αγοράσουν στην Ευρώπη οι επενδυτές είναι οι μεταφορές, τα διαφοροποιημένα χρηματοοικονομικά, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ορυχεία που ακολουθούνται από τα χρηματοοικονομικά και στις ΗΠΑ, η ενέργεια και η ασφάλιση. 

Οι πιο ακριβοί τομείς με τα «κανονικοποιημένα» κέρδη είναι οι φαρμακευτικοί, οι παραγωγοί τροφίμων και τα οικιακά προϊόντα. Πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι τομείς προς πώληση, σημειώνουν οι αναλυτές.

Οι τοπ μετοχικές επιλογές για την Credit Suisse είναι οι τίτλοι των Pernod Ricard, Heineken, Carlsberg, Axa, Anglo American, Whitbread και Intesa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v