Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Flexopack

Ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ κινήθηκαν τα μεγέθη του ομίλου Flexopack το 2002, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (24/02/2003). Η Φάσμα επισημαίνει πως διατηρεί τη θετική της εικόνα για την εταιρία, με την αποτίμηση να παραμένει αμετάβλητη στα 2,72 ευρώ ανά μετοχή.

Ανάλυση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Flexopack
Ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεων της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Flexopack κατά τη χρήση του 2002, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε σχετική της ανάλυση, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2003.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική εικόνα για την εταιρία, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντική μεταβολή των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της Flexopack, ενώ προσθέτει πως η αποτίμηση του ομίλου παραμένει αμετάβλητη στα 2,72 ευρώ ανά μετοχή (αναπροσαρμοσμένη τιμή).

Σύμφωνα με τη Φάσμα, η αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών που παρουσίασε η Flexopack το 2002, αποδίδεται κυρίως στην ποσοτική αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων, η οποία επιμερίζεται αναλογικά σε κάθε κατηγορία προϊόντων του ομίλου.

Επισημαίνεται, ότι ποσοστό της τάξεως του 32% των πωλήσεων κατευθύνθηκε σε αγορές του εξωτερικού, ενώ η Φάσμα εκτιμά πως το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια, λόγω της προώθησης νέων σύνθετων προϊόντων στη διεθνή, κυρίως, αγορά.

Σε ό,τι αφορά την κατά 42,8% αύξηση των ενοποιημένων EBITDA, με το περιθώριο να κινείται ανοδικά κατά 18,1%, η Φάσμα σημειώνει πως η εν λόγω βελτίωση οφείλεται στη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, όσο και των τιμών των πρώτων υλών της μητρικής, καθώς και στη μη ενοποίηση για πρώτη φορά της θυγατρικής Σπόρος, η οποία επιβάρυνε σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου στη χρήση του 2001.

Αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας τα οποία σημείωσαν άνοδο κατά 95,6% με τα περιθώρια να εμφανίζονται βελτιωμένα στο 6,78%, η Φάσμα αναφέρει πως η βελτίωση των περιθωρίων με ρυθμό υψηλότερο σε σχέση με τα λειτουργικά προ αποσβέσεων κέρδη του ομίλου, οφείλεται κυρίως στη μείωση των αποσβέσεων λόγω μη ενοποίησης της Σπόρος.

Επιπλέον, στην ανάλυση επισημαίνεται πως ο όμιλος της Flexopack διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα τη δανειακή του επιβάρυνση με τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις να κινούνται πτωτικά, γεγονός το οποίο παρέχει στην εταιρία το δικαίωμα να αντλήσει άμεσα κεφάλαια, προκειμένου να εκμεταλλευτεί όποια επενδυτική ευκαιρία προκύψει.

Για το 2003, η Φάσμα εκτιμά πως η Flexopack θα σημειώσει περαιτέρω ενίσχυση των ενοποιημένων πωλήσεων της τάξεως του 9,5%, κυρίως λόγω της προώθησης νέων γραμμών παραγωγής, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου για το ίδιο διάστημα αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 7,6%.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη τετραετία, βάσει της ίδιας πάντα ανάλυσης αναμένεται αύξηση της τάξεως του 13%, κυρίως λόγω της ομαλοποίησης της διεθνούς αγοράς κρέατος, που αποτελεί τον σημαντικότερο πελάτη της εταιρίας, της προσφοράς νέων σύνθετων κυρίως προϊόντων, της ενίσχυσης του δικτύου πωλήσεων, με παράλληλη είσοδο σε νέες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v