Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Τιμή-στόχο τα 2,73 ευρώ δίνει η Πεντεδέκας

Τιμή-στόχο τα 2,73 ευρώ και σύσταση ”αγορά” δίνει η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Yalco – Κωνσταντίνου σε ανάλυσή της (27/11/2003), όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως οι κινήσεις αναδιάρθρωσης του ομίλου έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές στις, μέχρι πρότινος ζημιογόνες, θυγατρικές.

Yalco: Τιμή-στόχο τα 2,73 ευρώ δίνει η Πεντεδέκας
Τιμή-στόχο τα 2,73 ευρώ και σύσταση ”αγορά” δίνει η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Yalco – Κωνσταντίνου, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2003.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η αναδιάρθρωση της εταιρίας όσον αφορά στις θυγατρικές της άρχισε να αποδίδει καρπούς, οι οποίοι ωστόσο –όπως επισημαίνεται– δεν έγιναν εξ ολοκλήρου ορατοί κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Το τμήμα ανάλυσης της Πεντεδέκας σημειώνει πως η αναδιάρθρωση της Yalco ξεκίνησε από το παραγωγικό κομμάτι του ομίλου, και συγκεκριμένα από το εξαγορασθέν (ζημιογόνο έως το 2002) εργοστάσιο της Vellifest, το οποίο σημειώνεται πως έχει ήδη μετατραπεί σε κερδοφόρο μονάδα.

Η Πεντεδέκας αναφέρει πως σε αυτό το πλαίσιο περιορίστηκαν ζημιογόνες ”προωθητικές προσφορές προϊόντων” της προηγούμενης διοίκησης του εργοστασίου και εξορθολογίστηκε η παραγωγή.

Παράλληλα, συνεχίζει η ίδια ανάλυση, υπάρχουν ενδείξεις επιτυχούς αναδιάρθρωσης και σε άλλα business units του ομίλου, όπως του κλιματισμού (Excel) και της αλυσίδας καταστημάτων Omnishop, τα οποία ήταν ως τώρα εξαιρετικά ζημιογόνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, οι πωλήσεις του ομίλου της Yalco θα παρουσιάσουν την τρέχουσα χρονιά μείωση της τάξεως του 1%, ενώ προβλέπεται αναστροφή της τάσης το 2004 και το 2005, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 11% και 5%, αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου το 2003 αναμένεται να φτάσουν στα 2,96 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 και το 2004 προβλέπεται αύξηση 20% και 7%, αντίστοιχα.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η σχέση τιμής προς πωλήσεις ανά μετοχή είναι χαμηλή (P/S2003 0,61), ενώ συμπληρώνει πως με βάση τη μέθοδο προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) η τιμή της Yalco είναι ”ελκυστική”, δεδομένου ότι έχει δυνατότητα ανόδου 27% από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος (2,15 ευρώ).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Yalco δραστηριοποιείται στα είδη οικιακής χρήσης και τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ διαθέτει το 25,5% της αγοράς μαζικής εστίασης. Να σημειωθεί επίσης ότι οι πωλήσεις της εταιρίας κατευθύνονται στα ανεξάρτητα καταστήματα, στα υπερκαταστήματα, στα ξενοδοχεία και στον κλάδο προωθητικού δώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v