Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Fashion Box Ελλάς

Στο διάστημα 9/12-11/12 θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της εταιρίας Fashion Box στην Παράλληλη Αγορά της Σοφοκλέους. Η εταιρία θα διαθέσει 655.000 νέες μετοχές, ενώ το εύρος της τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 4,3 και 4,7 ευρώ.

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Fashion Box Ελλάς
Στο διάστημα μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών της Fashion Box Ελλάς Α.Ε. στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ.

Οι δημόσιες εγγραφές της εταιρείας θα πραγματοποιηθούν με την διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building), με το εύρος τιμής διάθεσης των νέων μετοχών να διαμορφώνεται μεταξύ 4,3 και 4,7 ευρώ.

H εταιρεία θα εκδώσει 655.000 νέες μετοχές με ονομαστική αξία 0,6 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν κατά 625.000 μετοχές στο ευρύ επενδυτικό κοινό και κατά 30.000 με ιδιωτική τοποθέτηση. Oι νέες μετοχές θα αποτελούν το περίπου 21% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, ενώ το σύνολο των μετοχών της θα ανέρχεται με την ολοκλήρωση των δημόσιων εγγραφών στις 3.125.000 μετοχές. Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τη χρήση 2002.

Kύριος Aνάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης είναι η EFG Telesis Finance AEΠEY.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Replay Fashion Box η οποία ιδρύθηκε το 1995, συμμετέχουν με 51% η ολλανδική εταιρεία ”Storclest Holding BV”, θυγατρική κατά 100% της ιταλικής Fashion Box Group S.p.A. και κατά 49% ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Kων/νος Tσουβελεκάκης.

Σημειώνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα προχωρήσουν σε πώληση μετοχών στο πρώτο εξάμηνο διαπραγμάτευσης της εταιρείας ενώ στο επόμενο εξάμηνο εάν προχωρήσουν σε πώληση το ποσοστό των μετοχών που θα μεταβιβάσουν δεν θα υπερβαίνει το 5% των μετοχών που κατέχουν.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, στην εξαγωγή, την παραγωγή και εμπορία ειδών ενδύσεως, υποδήσεως και συναφών αξεσουάρ, με την επωνυμία, Replay, Replay & Sons, E-Play και Coca Cola Jeanswear, τα οποία διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα σε Eλλάδα και Kύπρο.

Τα υπό άντληση νέα κεφάλαια της εταιρείας θα διατεθούν κατά 616 χιλ. ευρώ για τη χρηματοδότηση τμήματος του επενδυτικού προγράμματος ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων λιανικής στην Ελλάδα, κατά 124,7 χιλ. ευρώ για τη συμμετοχή σε ίδρυση θυγατρικών εταιρειών και κατά 293,4 χιλ. ευρώ για την ανακαίνιση του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων.

Επιπλέον, 322,8 χιλ ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ποσό 234,7 χιλ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση της μηχανογραφικής υποδομής. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ανέρχεται στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων θα διατεθεί για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας, αλλά και για την αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της ο οποίος ανέρχεται σήμερα στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Οι στόχοι της διοίκησης της εταιρείας συνοψίζονται στην ισχυροποίηση των εμπορικών σχέσεων με το δίκτυο χονδρικής πώλησης, τη δημιουργία νέων καταστημάτων, την εξαγορά επιχειρήσεων λιανικής δραστηριότητας, την επέκταση του δικτύου shop in shop και Replay Corners και την συμμετοχή σε μεγάλα σχήματα επενδύσεων λιανικού εμπορίου.

Επιπλέον στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η αύξηση της γκάμας των προϊόντων της, η διεύρυνση των εξαγωγών αλλά και η ανάπτυξη σε νέες αγορές της Ευρώπης.

Η εταιρεία είναι θυγατρική πολυεθνικής με παρουσία σε πάνω από 38 εταιρείες και πολυετή τεχνογνωσία και εμπειρία στον κλάδο του εμπορίου, με υψηλή αναγνωρισιμότητα των προϊόντων που διακινεί, γεγονός που αν συνδυαστεί με την υιοθέτηση του επιτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης του δικτύου χονδρικής και λιανικής πώλησης του ομίλου στον οποίο ανήκει, εμφανίζεται να δίνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το 2001 παρουσίασε κύκλο εργασιών 9,91 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,19 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος βάσει των στοιχείων στο ενημερωτικό δελτίο ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί στα 11,91 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 1,26 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v