Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Μπαλλής Χημικά

Στο διάστημα 5-7 Μαίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της Μπαλλής Χημικά στην ΝΕΧΑ, ενώ το εύρος τιμών ορίσθηκε μεταξύ 6,7-7,7 ευρώ. Η μετοχική σύνθεση, η δραστηριότητα, οι επενδυτικοί κίνδυνοι και οι προοπτικές της εταιρίας, όπως περιγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο.

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Μπαλλής Χημικά
Ξεκινούν την Δευτέρα 5 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Μαΐου 2003 οι δημόσιες εγγραφές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την ταυτόχρονη είσοδο της εταιρίας Μπαλλής Χημικά στην ΝΕΧΑ.

Το εύρος τιμών για τις δημόσιες εγγραφές ορίστηκε μεταξύ 6,7 και 7,7 ευρώ ανά μετοχή, όπως καθορίστηκαν από την Mega Trust AXEΠΕΥ, που έχει αναλάβει σύμβουλος και ανάδοχος της έκδοσης.

Επίσης η Mega Trust AXEΠΕΥ από κοινού με την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ έχουν αναλάβει και την ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας μετά την είσοδό της στην ΝΕΧΑ.

Η Μπαλλής Χημικά πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 561.520 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, από τις οποίες οι 534.790 θα διατεθούν μέσω δημόσιας εγγραφής στο ευρύ επενδυτικό κοινό και οι υπόλοιπες 26.730 μετοχές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Μετά την αύξηση του κεφαλαίου ο συνολικός αριθμός των μετοχών θα διαμορφωθεί σε 2.673.920 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Η Μπαλλής Χημικά ιδρύθηκε το 1997 με ιδρυτές τους Κωνσταντίνο, Αικατερίνη και Αναστασία Μπαλλή και έχει έδρα το Δήμο Ν. Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την στατιστική ταξινόμηση της ΕΣΥΕ τα προϊόντα της εταιρίας ανήκουν στον υποκλάδο παραγωγής ”Παραγωγής άλλων χημικών προϊόντων”, τα οποία κατά κύριο λόγο προσανατολίζονται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, καλύπτοντας το 88% του τζίρου της.

Τα προϊόντα της εταιρίας διακρίνονται σε δύο κεντρικές κατηγορίες με βάση την τελική τους χρήση. Χημικοτεχνικά προϊόντα για την κλωστοϋφαντουργία, τα οποία αποτελούν και την πλειοψηφία των παραγόμενων προϊόντων και χημικοτεχνικά προϊόντα για λοιπούς βιομηχανικούς κλάδους πλην της κλωστοϋφαντουργίας.

Τα προϊόντα της καλύπτουν ολόκληρη την ελληνική αγορά, ενώ μέρος απευθύνεται και σε αγορές του εξωτερικού όπως η Πολωνία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία και FYROM. Το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών ανήκει στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας με επίκεντρο την Κεντρική Μακεδονία. Οι πωλήσεις στη Νότιο Ελλάδα εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα Αθηνών.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρίας αποτελείται από 5 νομικά και φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κ. Κων. Μπαλλής με ποσοστό 55%, ενώ η κ. Αικατ. Μπαλλή ελέγχει το 40% και τα υπόλοιπο ποσοστά μοιράζονται στους κ. Ευαγ. και Αικατ, Καράογλου και την ΒΚ Finance.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο οι επενδυτικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους επενδυτές είναι η εξάρτησή της από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, και επομένως επηρεάζεται από τους κινδύνους του συγκεκριμένου κλάδου, όπως ο ανταγωνισμός από χώρες τις αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης στους κινδύνους που σχετίζονται με τον κλάδο περιλαμβάνεται ο ανταγωνισμός από μεγάλες εταιρίες όπως η Bayer, η Clarriant και η Ciba οι οποίες επενδύουν ετησίως σημαντικά ποσά στην έρευνα και τον σχεδιασμό παρεμφερών προϊόντων.

Στους κινδύνους που σχετίζονται με την εταιρία, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο κίνδυνος μη αποδοχής των προϊόντων της, η έλλειψη επαρκούς εξειδικευμένου προσωπικού και η μη ύπαρξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του Επενδυτικού Σχεδίου της Εταιρίας, ανέρχονται σε 5.109.805,81 ευρώ. Σύμφωνα με εκτίμηση του Κυρίου Αναδόχου το 66,62% περίπου των απαιτούμενων κεφαλαίων θα προέλθουν από το προϊόν της παρούσας Δημόσιας Εγγραφής.

Οι βασικοί άξονες του επενδυτικού σχεδίου για την επόμενη τριετία είναι η καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, η ανάπτυξη της διεύθυνσης έρευνας & ανάπτυξης και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο η χρήση του 2002 η εταιρία αναμένει να κλείσει με κύκλο εργασιών ύψους 4,56 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 αναμένεται να κλείσει με κύκλο εργασιών ύψους 5,33 εκατ. ευρώ. Η προβλεπόμενη μέση ετήσια αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών την περίοδο 2001 – 2005 θα είναι ίση με 13,4%.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, η χρήση του 2002 αναμένεται να κλείσει με κέρδη 1,67 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 τα κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 1,69 εκατ. ευρώ και μέχρι το 2005 να φτάσουν τα 1,39 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθαρό περιθώριο κέρδους της εταιρίας διαμορφώνεται στο 25%

Επίσης, σημειώνεται ότι οι επενδυτές που θα αποκτήσουν μετοχές μέσω της δημόσιας εγγραφής δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη χρήσης του 2002. Σε ότι αφορά το ύψος του μερίσματος, η διοίκηση θα προτείνει προς την ετήσια γ.σ. τη διανομή συνολικού μερίσματος περίπου 360 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v