Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Έμφασις

Στο χρονικό διάστημα 4, 5 και 6 Ιουνίου 2003 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”Eμφασις”, η οποία θα εκδώσει 1.336.800 νέες ονομαστικές μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν μέσω της δημόσιας εγγραφής. Μεταξύ 4,7 - 5,16 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών.

Το ενημερωτικό εισαγωγής της Έμφασις
Στο χρονικό διάστημα 4, 5 και 6 Ιουνίου 2003 θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”Eμφασις Συστήματα Πληροφορικής” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο, η Εμφασις θα εκδώσει 1.336.800 νέες ονομαστικές μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν στο σύνολό τους μέσω της δημόσιας εγγραφής στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των νέων μετοχών, ο συνολικός αριθμός θα διαμορφωθεί σε 8.910.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Το ρόλο του συμβούλου έκδοσης και αναδόχου έχει αναλάβει η MEGATRUST ΑΧΕΠΕΥ.

Το εύρος τιμών, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή, όπως καθορίστηκε από τον Κύριο Ανάδοχο είναι μεταξύ 4,7 και 5,16 ευρώ.

Η τιμή διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι θεσμικοί επενδυτές στο ”βιβλίο υποβολής προσφορών” (διαδικασία Bookbuilding). Κύριος Ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η MEGATRUST ΑΧΕΠΕΥ.

Η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1995 στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού (Enterprise Applications Software – EAS) και πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (Enterprise Resource Planning – ERP systems).

Επίσης, συμμετέχει στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της πληροφορικής σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, γεγονός που επιτρέπει την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής στα προϊόντα της.

Τα νέα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του διετούς διάρκειας επενδυτικού της σχεδίου ύψους 3,49 εκατ. ευρώ, την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων ύψους 2,47 εκατ. ευρώ που χρηματοδότησαν επενδύσεις της τελευταίας διετίας, καθώς και στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης με συνολικό ποσό 0,69 εκατ. ευρώ.

Στους επενδυτικούς κινδύνους, που αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο, είναι μεταξύ άλλων η εξάρτηση από την υπάρχουσα διοίκηση και η παράλληλη ανάγκη σε εξειδικευμένο προσωπικό, η εξάρτηση από σημαντικούς πελάτες, η εξάρτηση από τους κυρίους μετόχους, τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Κατά την οικονομική χρήση 2001-2002, ο κύκλος εργασιών της μητρικής Eμφασις Συστήματα Πληροφορικής, ανήλθε σε 11,46 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 2,38 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 14,83 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 3,04 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο, για τη χρήση 2002-2003, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να 14,2 εκατ. ευρώ και για την περίοδο 2003-2004 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 14,02 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα αποτελέσματα για την περίοδο 2002-2003 αναμένεται να εμφανίσει κέρδη προ φόρων 2,95 εκατ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2003-2004 αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 3,65 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο ο ανταγωνισμός στον ευρύτερο κλάδο του λογισμικού είναι υψηλός τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η ίδια η αγορά μεταβάλλεται διαρκώς ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων και επηρεάζεται σημαντικά από παράγοντες, όπως η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η γεωγραφική εξάπλωση των δραστηριοτήτων και η δημιουργία τοπικών δικτύων πωλήσεων των εδραιωμένων εταιριών, ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα (π.χ. επιχειρησιακές απαιτήσεις που σχετίζονται την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση) κ.α.. Από τη δυνατότητα των επιχειρήσεων λογισμικού να προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες της αγοράς με ταχύτητα και πληρότητα προκύπτουν ιδιαίτερες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Στα συστήματα Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Πόρων που δραστηριοποιείται η ΕΜΦΑΣΙΣ, ο ανταγωνισμός προέρχεται κυρίως από τις εταιρίες Delta Singular, LogicDis, Quality & Reliability και INFORMER, οι οποίες διαθέτουν και εξελίσσουν προϊόντα που ταξινομούνται στην κατηγορία ERP εφαρμογών. Επιπροσθέτως, η Εταιρία αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά μέσω θυγατρικών τους (π.χ. Sap Hellas S.A.), είτε στις αγορές-στόχο της ΕΜΦΑΣΙΣ στην ΕΕ.

Μία τρίτη ομάδα ανταγωνιστών περιλαμβάνει τους παροχείς έτοιμων πακέτων επιχειρησιακού λογισμικού (π.χ. χρηματοοικονομικές εφαρμογές για κοστολόγηση, προϋπολογισμό, σχεδιασμό αναφορών κ.τ.λ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v