Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΙΚ: Το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στη ΝΕΧΑ

Από 20 έως 22 Απριλίου θα διαρκέσει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της ΕΒΙΚ στη ΝΕΧΑ. Το εύρος τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ 2,9 - 3,3 ευρώ, ενώ κύριος ανάδοχος είναι η Omega Bank. Οι βασικοί μέτοχοι. Οι δεσμεύσεις. Κατεβάστε το ενημερωτικό δελτίο.

ΕΒΙΚ: Το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στη ΝΕΧΑ
Από 20 έως 22 Απριλίου θα διαρκέσει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της ΕΒΙΚ ΑΕ στη ΝΕΧΑ της Σοφοκλέους.

Το εύρος τιμής διάθεσης ορίστηκε μεταξύ των 2,9 και 3,3 ευρώ, κύριος ανάδοχος είναι η Omega Bank, ενώ η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.030.000 τίτλους, εκ των οποίων 20 χιλ. μετοχές θα αφορούν ιδιωτική τοποθέτηση.

Το σύνολο των μετοχών της ΕΒΙΚ μετά το πέρας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέρχεται σε 4.030.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Τα έσοδα από τη δημόσια εγγραφή θα ανέλθουν μεταξύ 2,98 εκατ. ευρώ και 3,39 εκατ. ευρώ.

Οι κυριότερες επενδύσεις από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου αφορούν την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και την εγκατάσταση λειτουργίας πλήρους χημείου.

Με το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΒΙΚ μετά την αύξηση κεφαλαίου, ήτοι 58,33%, θα συμμετέχει ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης.

Παράλληλα κατόπιν της αύξησης με ποσοστό 3,6% θα συμμετέχει ο κ. Π. Κυριακίδης, με 4% η Omega Bank, με την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή, ενώ ένα 25,5% θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό.

Εξάλλου, οι επενδυτικοί κίνδυνοι, όπως αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο, που σχετίζονται με την εταιρία αφορούν το μακροοικονομικό περιβάλλον, την αύξηση του ανταγωνισμού αλλά και τη γενικότερη γεωργική πολιτική.

Οι επενδυτικοί κίνδυνοι σχετίζονται επίσης με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων αλλά και την εξάρτηση από το δίκτυο Franchising.

Παράλληλα, ποσοστό 70% του υφιστάμενου αριθμού μετόχων έχει δεσμευθεί και δεν θα μπορεί να διαπραγματευθεί για ένα έτος από την έναρξη διαπραγμάτευσης.

Η ΕΒΙΚ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 και δραστηριοποιείται στον τομέα της χονδρικής πώλησης εγχώριων και εισαγόμενων βιολογικών προϊόντων και στην πώληση αυτών σε ένα ευρύ δίκτυο διανομής.

Εμπορεύεται είτε προϊόντα τα οποία είναι έτοιμα προς κατανάλωση από τα δίκτυα λιανικής, είτε πρώτες ύλες οι οποίες απευθύνονται σε βιομηχανίες τροφίμων που παρασκευάζουν βιολογικά προϊόντα.

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων περιλαμβάνονν νωπά, γαλακτομικά, συμπληρώματα διατροφής, βιβλία, υπηρεσίες, ενώ το χονδρικό εμπόριο αποτελεί την κύρια δραστηριότητα της εταιρίας.

Η ΕΒΙΚ δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά εσωτερικού και ως εκ τούτου ο κύκλος εργασιών αφορά μόνο δραστηριότητα εσωτερικού.

H εταιρία εκτιμάται πως το 2004 κατέγραψε προ φόρων κέρδη 1,406 εκ. ευρώ και πωλήσεις 6,976 εκ. ευρώ. Το 2003 η ΕΒΙΚ σημείωσε προ φόρων κέρδη 1,103 εκ. ευρώ και πωλήσεις 5,525 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v