Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα ταρακουνούν το τραπεζικό σύστημα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως η χρήση των κρυπτονομισμάτων στην τραπεζική αγορά πρέπει να υπάγεται σε ρυθμίσεις.

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα ταρακουνούν το τραπεζικό σύστημα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι νέες τεχνολογίες όπως τα ψηφιακά νομίσματα «ταρακουνούν» το τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο CNBC την Τετάρτη, η κα Λαγκάρντ επισήμανε την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζών ως ένδειξη πως καινοτομίες όπως τα κρυπτονομίσματα έχουν ξεκάθαρο αντίκτυπο στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε πως οι αλλαγές αυτές στη χρηματοοικονομική βιομηχανία πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες ρυθμίσεις. «Δεν θέλουμε καινοτομία η οποία θα ταρακουνούσε το σύστημα τόσο ώστε να χάσουμε την αναγκαία σταθερότητα» πρόσθεσε.

Η ίδια τόνισε πως οι τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες εισέρχονται στην τραπεζική αγορά πρέπει να υπόκεινται σε ρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v