Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων και ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνεις... άχρηστα.

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Επί 11 χρόνια που υπάρχει το Bitcoin, έχουν υπάρξει αρκετές απόπειρες από τράπεζες και κυβερνήσεις να το σταματήσουν. Όχι μόνο χωρίς επιτυχία, αλλά οι αποτυχημένες προσπάθειες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να διαφημίσουν την ανθεκτικότητα του, σχολιάζει το CryptoCapitalist Greece στο video που ακολουθεί.

Η ανάγκη δημιουργεί την ζήτηση. Όταν οι αρχές δεν μπορούν να παρακάμψουν τα κίνητρα, απλά ανεβάζουν το κόστος. Η ανθρώπινη εφευρετικότητα όμως στο να καλύπτει τις ανάγκες της δεν έχει όρια. Για αυτό τον λόγο θριάμβευσε ο καπιταλισμός εξάλλου. Η κοινωνία είναι ανώτερη του κράτους. Είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει. Γιατί; Επειδή υπάρχουν φιλικοί, συγγενικοί και κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων. Δεσμοί που είναι ανώτεροι από την επιβολή απαγορεύσεων.

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο μόνος πραγματικά τρόπος για να μην υπάρχει ανάγκη για Bitcoin είναι να μην είναι τόσο ελκυστικό. Να υπάρξει ένα καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο οικονομικό και νομισματικό σύστημα, που να καθιστά αδιάφορη ή άχρηστη την ύπαρξη του Bitcoin.

Να βελτιώσουν τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του αποτελεσματικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v