Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bitcoin: Η επανάκτηση των 10.000 δολαρίων και ο δρόμος για το… φεγγάρι

Ένα κρίσιμο ορόσημο πέρασε η τιμή του κρυπτονομίσματος. Ποια είναι τώρα τα σενάρια για την πορεία της τιμής. Τι μήνυμα στέλνουν τα ανταλλακτήρια αναφορικά με τις ποσότητες που διακρατούν.

Bitcoin: Η επανάκτηση των 10.000 δολαρίων και ο δρόμος για το… φεγγάρι

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η μεγάλη επιτυχία του Frank Sinatra «Fly Me to the Moon» ήταν η πρώτη μουσική που ακούστηκε ποτέ στο φεγγάρι. Ο αστροναύτης Buzz Aldrin της αποστολής Apollo 11 είχε κουβαλήσει από τη Γη ένα φορητό μαγνητόφωνο, ειδικά για αυτό τον σκοπό. Πού το θυμηθήκαμε; Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να το βάζουν πάλι οι μουσικοί παραγωγοί στα ραδιόφωνα, με την ευκαιρία της επιτυχημένης εκτόξευσης του επανδρωμένου διαστημόπλοιου της NASA και της SρaceX.

Όμως δεν είναι μόνο οι θαυμαστές των διαστημικών ταξιδιών που το θυμήθηκαν και άρχισαν να το σιγοτραγουδούν. Είναι και οι άνθρωποι που αποτελούν την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, καθώς βλέπουν το bitcoin να ξεπερνάει για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο τις 10.000 δολάρια και ονειρεύονται το δικό τους… ταξίδι προς το φεγγάρι.

Όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα και όπως είχαμε αναφέρει πριν λίγες ημέρες, καθοριστικό σημείο αποδείχτηκε η ανοδική διάσπαση της πράσινης γραμμής που όριζε τα όρια του τριγωνικού σχηματισμού συσσώρευσης. Γνωρίζουμε εμπειρικά πως όποτε τη διασπάει, ακολουθεί απότομη κίνηση. Πράγματι, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, από την τιμή των 9.700 δολαρίων, το bitcoin σε ελάχιστα λεπτά της ώρας πραγματοποίησε άλμα προς τις 10.400. Αυτή την ώρα έχει υποχωρήσει και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τις 10.100 δολάρια. 

Είναι ενδιαφέρουσα η ακρίβεια με την οποία βρήκε εμπόδιο ξανά -για τρίτη φορά- στην οριζόντια μπλε διακεκομμένη γραμμή, δηλαδή την αντίσταση στο επίπεδο των 10.400 δολαρίων. Γιατί έχει τόση σημασία; Επειδή γνωρίζουμε -πάλι εμπειρικά- πως όσο περισσότερες φορές δοκιμάζεται μια στήριξη ή μια αντίσταση τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να διασπαστεί την επόμενη φορά.

Έχει ισχυρές βάσεις αυτή η άνοδος ή πρόκειται για μια φωτοβολίδα; Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Καθώς δεν διαθέτουμε την κρυστάλλινη μπάλα που διαβάζει το μέλλον, θα αρκεστούμε σε υποθέσεις. Αυτό που σίγουρα αποτελεί θετικό στοιχείο είναι πως δεν πρόκειται για μια έντονη και γρήγορη ανοδική κίνηση, αλλά για κατάκτηση των υψηλότερων σημείων που γίνεται σταδιακά. Από τις 12 Μάρτη και μετά, συνεχώς σημειώνονται υψηλότερα χαμηλά (μπλε βελάκια). Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη πως η τάση μετατράπηκε σε ανοδική.

Σημαντικό είναι επίσης πως δεν οφείλεται σε κάποιο γενικότερο ενθουσιασμό που να αφορά τη χρηματιστηριακή αγορά. Ο S&P δεν έχει κάνει κάποια ανάλογη κίνηση, επηρεασμένος από τις ταραχές που πραγματοποιούνται σε πόλεις των ΗΠΑ. Η κατεύθυνση που έχει πάρει το bitcoin είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες αξίες και αυτό δίνει μια επιπλέον βαρύτητα. Ο όγκος συναλλαγών του τελευταίου 24ωρου εμπνέει και αυτός αισιοδοξία, καθώς βρίσκεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετρώντας μόνο τα 10 πιο αξιόπιστα ανταλλακτήρια.

Τον δρόμο είχε δείξει εδώ και ημέρες το δεύτερο σε δημοτικότητα κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Είχε διασπάσει την αντίστοιχη δική του συσσώρευση από την Πέμπτη. 

Νέα από την αγορά των κρυπτονομισμάτων

* Στις αγορές, τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) δεν γίνεται τυχαία. Έχει προηγηθεί κάποια περισσότερο ή λιγότερο φανερή διεργασία. Τα σημάδια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ήταν ενθαρρυντικά. Ίσως η κορυφαία είδηση των τελευταίων ημερών αφορούσε τη Samsung. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων θα συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Gemini, στο οποίο οι χρήστες στις ΗΠΑ και στον Καναδά του Blockchain Wallet της Samsung θα μπορούν απευθείας να αγοράζουν και να πουλούν κρυπτονομίσματα. Το Samsung Blockchain Wallet είναι μία εφαρμογή ηλεκτρονικού πορτοφολιού, το οποίο είναι διαθέσιμο στα μοντέλα Galaxy S10 και S20.

Η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα για τον απλό κόσμο ποτέ δεν ήταν πιο προσιτή. H Samsung πουλάει κατά μέσο όρο πάνω από 70 εκατομμύρια συσκευές smartphones το τρίμηνο!

* Τα κορυφαία ανταλλακτήρια διατηρούν 1,36 εκατομμύρια bitcoin αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τελευταία φορά που είχε σημειωθεί τόσο μικρή ποσότητα νομισμάτων, ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπου η τιμή του εκτοξεύτηκε από 3.150 στις 14.000 δολάρια μέσα σε τρεις μόλις μήνες.

Γιατί αυτή η ένδειξη θεωρείται bullish; Επειδή ο κύριος λόγος που οι κάτοχοι των bitcoin αποσύρουν τα κρυπτονομίσματά τους από τα ανταλλακτήρια και τα τοποθετούν στα προσωπικά τους πορτοφόλια είναι ένας: δεν ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν στο άμεσο μέλλον.

* Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τα κρυπτονομίσματα με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατομμυρίων, με τη μεγαλύτερη απόδοση για τον μήνα Μάιο. Πρώτο ήταν το ZIL με +187%, ενώ ακολούθησαν το OMG και το CEL, με +124% και +88% αντίστοιχα.

Σεμινάρια και βιβλίο

Για τον μήνα Ιούνιο, θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ ΕΝΑ σεμινάριο κάθε εβδομάδα μέσω Internet. Οι παρουσιάσεις διεξάγονται σε γκρουπ 6 ατόμων, ζωντανά, σαν να είμαστε δίπλα. Εγγραφές πραγματοποιούνται στο https://www.media2day.gr/seminars

Τα σεμινάρια απευθύνοντας σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του bitcoin και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Ανεξάρτητα από τα σεμινάρια, μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο για το bitcoin, επιλέγοντας μια οποιαδήποτε ημερομηνία και πατώντας εγγραφή. Στην επιλογή «Πακέτο συμμετοχής» διαλέγετε το «Βιβλίο Σημειώσεων».

Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε 3 μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο bitcoin. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη εξηγεί πώς δουλεύει το σημερινό νομισματικό σύστημα. Για να κατανοήσεις ένα νέο νομισματικό σύστημα, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις το παλιό. Η τρίτη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο για αρχάριους. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί» να ασχοληθείτε, στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v