Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η φήμη που αναστάτωσε τον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Οι πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της Paypal και γιατί μπορεί να αποδειχτούν καταλύτης για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του bitcoin και ποιος θεωρεί ότι είναι απλά… τζόγος.

Η φήμη που αναστάτωσε τον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην υιοθεσία και την κατοχή bitcoin; Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τον τρόπο. Τους φοβίζει το άγνωστο, το διαφορετικό. Δεν νιώθουν την ασφάλεια που προκύπτει από την οικειότητα του μέσου.

Βέβαια δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Το βλέπουμε από τα σεμινάρια, όπου οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν έχουν αγοράσει ποτέ τους κάποιο κρυπτονόμισμα. Και όμως, όσο άσχετοι και να είναι με την τεχνολογία, στο τέλος του μαθήματος τα έχουν καταφέρει. Όλοι φεύγοντας διαθέτουν από ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και έχουν αποκτήσει τα πρώτα τους κρυπτονομίσματα. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως θα πραγματοποιηθούν μόλις τρία ακόμα μαθήματα για όλο το καλοκαίρι. Στις 30 Ιούνη και άλλα δύο μέσα στον Ιούλιο. Να ανασυντάξουμε δυνάμεις και θα ξεκινήσουμε πάλι από Σεπτέμβρη.

Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, οι εξελίξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν προχωράνε. Τρέχουν. Κάτι που δεν φαίνεται αναγκαστικά στην τιμή τους, καθώς πολλές διεργασίες και τεχνολογικές καινοτομίες συντελούνται στο παρασκήνιο. Αυτή τη φορά όμως κυκλοφορεί η φήμη ότι κάτι συνταρακτικό πρόκειται να συμβεί, που θα αλλάξει πολλά στην αγορά των crypto: Θα μπορεί να αγοράζει κάποιος bitcoin μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal! Πότε; Μέσα σε 3 μήνες το αργότερο.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για φήμη, καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο δεν πρόκειται για μια απλή πληροφορία που βγήκε από κάποια σκοτεινά και ύποπτης προέλευσης κέντρα. Το συμπέρασμα πηγάζει από την ίδια την Paypal, καθώς ζητάει προσωπικό εξειδικευμένο στα κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια θέση εργασίας με τίτλο «Technical Lead - Crypto Engineer». Από ό,τι αναφέρεται στην περιγραφή, η θέση αφορά υπεύθυνο για «νέες πρωτοβουλίες για το PayPal global. Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη βασικών προϊόντων κρυπτογράφησης, που στοχεύουν την επεκτασιμότητα των υπηρεσιών της PayPal». Επιπλέον ζητά να προσλάβει 8 μηχανικούς blockchain. Τέσσερις για τα γραφεία της στο San Jose της Καλιφόρνιας και άλλους τέσσερις στη Σιγκαπούρη. 

Προφανώς γι' αυτό από χθες το πρωί κυριαρχούσε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, που αποτυπωνόταν στην τιμή του bitcoin. Όπως βλέπουμε από το 4ωρο διάγραμμα, κινήθηκε σε μια συνεχή ανοδική τροχιά, η οποία βρήκε εμπόδιο την πράσινη πλάγια γραμμή αντίστασης. Η διστακτικότητα των τελευταίων ωρών οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς PayPal.

Γιατί αποτελεί τόσο σημαντική εξέλιξη; Η PayPal διαθέτει 325 εκατομμύρια χρήστες. Πόσα είναι τα bitcoin που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα; 18,4 εκατομμύρια. Πόσα θα βγουν συνολικά; Μόλις 21 εκατομμύρια. Δεν χρειάζεται να κάνετε την πράξη για να αντιληφθείτε τι θα συμβεί. Η ζήτηση ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη και αυστηρά καθορισμένη.

Από ό,τι έχει διαρρεύσει, η PayPal δεν πρόκειται μόνο να αγοράζει και να πουλάει κρυπτονομίσματα, αλλά θα διαθέτει ηλεκτρονικό πορτοφόλι, όπου θα μπορεί επιπλέον και να τα φυλάει. Από ό,τι φαίνεται, δεν θα ισχύει μόνο για το bitcoin αλλά τουλάχιστον και για το Ethereum. Γι' αυτό ανέβηκε και αυτό αρκετά χθες.

Άλλα νέα από την αγορά των crypto

* Ο Σύνδεσμος Ιταλικών Τραπεζικών (ABI) ανακοίνωσε ότι τα μέλη του είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν πιλοτικά το ψηφιακό ευρώ, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της εφαρμογής ενός ψηφιακού νομίσματος που να υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ABI αριθμεί περισσότερα από 700 ιταλικά τραπεζικά ιδρύματα.

* Ο διάσημος επενδυτής Jim Rogers, συνιδρυτής του Quantum Fund του George Soros, δήλωσε πως επιμένει στην άποψή του ότι η τιμή του bitcoin τελικά θα καταλήξει να πέσει στο μηδέν. Θεωρεί ότι οι επενδύσεις σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα δεν είναι «επενδυτικός στόχος» αλλά «απλά τζόγος». Το βασικό του επιχείρημα, πέρα από την αστάθεια που έχουν στην τιμή, είναι η ισχύς των κυβερνήσεων.

«Οι κυβερνήσεις έχουν κάτι που οι άνθρωποι των ψηφιακών νομισμάτων δεν έχουν: όπλα. Πιστεύω ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα εξαφανιστούν τελικά, επειδή δεν βασίζονται στην ένοπλη δύναμη των κυβερνήσεων».

Σεμινάρια και βιβλίο

Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν μόνο 3 σεμινάρια ακόμα. Όσοι ενδιαφέρεστε, κλείστε έγκαιρα θέση. Οι παρουσιάσεις διεξάγονται σε γκρουπ 6 ατόμων, ζωντανά, σαν να είμαστε δίπλα. Εγγραφές πραγματοποιούνται στο https://www.media2day.gr/seminars

Τα σεμινάρια απευθύνοντας σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του bitcoin και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.
Ανεξάρτητα από τα σεμινάρια, μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο για το bitcoin, επιλέγοντας μια οποιαδήποτε ημερομηνία και πατώντας εγγραφή. Στην επιλογή «Πακέτο συμμετοχής» διαλέγετε το «Βιβλίο Σημειώσεων».

Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε 3 μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο bitcoin. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη εξηγεί πώς δουλεύει το σημερινό νομισματικό σύστημα. Για να κατανοήσεις ένα νέο νομισματικό σύστημα, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις το παλιό. Η τρίτη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο για αρχάριους. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί» να ασχοληθείτε, στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v