Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για το bitcoin, ξεπέρασε τις 20.000 δολάρια

Πάνω από το ορόσημο των 20.000 δολαρίων κινείται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις και τι κέρδη θα «γράφατε», αν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια πριν από μια 10ετία.

Νέο ιστορικό υψηλό για το bitcoin, ξεπέρασε τις 20.000 δολάρια

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε πριν από λίγο το bitcoin, ξεπερνώντας τις 20.000 δολάρια και εν συνεχεία τις 20.800 δολάρια. Μπορεί το προηγούμενο ρεκόρ του 2017 να είχε καταρριφθεί πριν δύο εβδομάδες, αλλά το σημερινό έχει άλλη βαρύτητα. Ως στρογγυλό νούμερο έχει άλλη επίδραση ψυχολογικά. Εφόσον θα συνεχίσει να ανεβαίνει, όλοι θα μιλάνε γι' αυτό.

Από κάποιο σημείο και μετά, η άνοδος λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. Στην κορυφή των 20.000 δολαρίων θα υπάρξει λογικά υψηλή μεταβλητότητα. Αρκετοί θα πουλήσουν ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα απόδοση της επένδυσής τους. Αν όμως η ορμή είναι τόσο μεγάλη, ώστε να υπερνικήσει τους φόβους, τότε θα είναι πραγματικά ασυγκράτητο.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αν είχες επενδύσει 1.000 δολάρια πριν 10 χρόνια, θα είχες:

Στην Google 6.000, στην Facebook 9.000, στην Amazon 22.000, στο Netflix 34.000, στην Tesla 159.000. Εντυπωσιακό πράγματι. Αν όμως είχες επενδύσει αυτό το ποσό στο bitcoin, τώρα θα είχες 240.000.000 δολάρια.

Ας δούμε καλύτερα κάποιο πίνακα με ακόμα περισσότερα δεδομένα. Όπως βλέπουμε, η ετήσια απόδοση του bitcoin είναι κατά μέσο όρο 203,5%. Ο δεύτερος χρηματιστηριακός τίτλος σε απόδοση είναι το ETF του Nasdaq, που περιλαμβάνει τις εταιρείες που αναφέραμε προηγουμένως, με ετήσια επίδοση 20% κατά μέσο όρο.

Ακολουθεί ο S&P με 13,5% και όλοι οι άλλοι με ακόμα μικρότερες αποδόσεις. Το bitcoin τρώει τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει εδώ και χρόνια ο Raoul Pal, CEO της Real Vision, πρώην hedge fund manager και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, γνωστός για το εξαιρετικά επιτυχημένο ιστορικό αποδόσεών του.

Όπως αναφέρει ένας πρώην επικριτής αλλά πλέον από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του bitcoin, ο Michael Saylor της MicroStrategy, «στην αρχή σταδιακά, αλλά κάποια στιγμή απότομα, οι επενδυτές θα συνειδητοποιήσουν ότι η πιο ριψοκίνδυνη απόφαση που μπορούν να κάνουν είναι να αγνοήσουν το bitcoin. Η απόφαση για επένδυση έστω και 1% του χαρτοφυλακίου τους στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα είναι μια απόφαση που θα κρίνει την απόδοση του υπόλοιπου 99%».  https://twitter.com/michael_saylor/status/1338488969781243906?s=27

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v