Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακροπρόθεσμο στόχο τις 146.000 δολάρια βάζει στο bitcoin η JP Morgan

Πού μπορεί να οδηγήσει η διαδικασία εξίσωσης της κεφαλαιοποίησης του κρυπτονομίσματος έναντι αυτής του χρυσού. Η μεγάλη μεταβλητότητα και πώς επηρεάζει τις τοποθετήσεις θεσμικών. Ποια είναι τα δυνητικά σενάρια για τους επόμενους μήνες.

Μακροπρόθεσμο στόχο τις 146.000 δολάρια βάζει στο bitcoin η JP Morgan

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το bitcoin έχει τη δυναμική για σημαντικά περαιτέρω κέρδη, καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό σε επενδυτικές εισροές, υποστηρίζει η JP Morgan.

Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος περίπου στα 575 δισ. δολάρια πρέπει να αυξηθεί κατά 4,6 φορές (σε μια θεωρητική τιμή 146.000 δολάρια), προκειμένου να φτάσει τις συνολικές ιδιωτικές επενδύσεις στον χρυσό μέσω ETFs, ράβδων και νομισμάτων, υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Πανηγυρτζόγλου σε ανάλυσή του. Αυτή η προοπτική ωστόσο εξαρτάται από το να κινηθεί η μεταβλητότητα του bitcoin στα επίπεδα αυτής του χρυσού, προκειμένου να ενθαρρυνθούν περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές -μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Σημειώνει δε ότι αυτό αναμένεται να είναι μια πολυετής διαδικασία.

Το bitcoin βούτηξε χθες κατά 17%, η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο. Η κίνηση ήρθε μετά από ένα απίστευτο ράλι, που οδήγησε την τιμή στις 34.000 δολάρια, πρώτη φορά στην ιστορία, και υπενθυμίζει την υψηλή μεταβλητότητα.

Ολο και περισσότεροι θεσμοί και γνωστοί επενδυτές, όπως οι Paul Tudor Jones, Scott Minerd και Stan Druckenmiller είτε ξεκίνησαν να τοποθετούν κεφάλαια στο κρυπτονόμισμα είτε δηλώνουν ότι είναι ανοικτοί στο να το πράξουν. Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί κάλυψη έναντι του αδύναμου δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού, άλλοι υποστηρίζουν ότι η είσοδος μικροεπενδυτών και funds που ακολουθούν την τάση, δημιουργούν μια μη βιώσιμη φούσκα.

Όπως εξηγεί η Morgan Stanley, η αποτίμηση και οι τοποθετήσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερη πρόκληση για το bitcoin καθώς ξεκινά η νέα χρονιά. «Ενώ δεν μπορούμε να απορρίψουμε την πιθανότητα η σημερινή κερδοσκοπική μανία να συνεχιστεί, οδηγώντας την τιμή στη ζώνη των 50.000-100.000 δολαρίων, πιστεύουμε ότι τέτοια επίπεδα τιμών μπορεί να αποδειχτούν μη βιώσιμα».

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 3,3% στις 32.056 δολάρια τα ξημερώματα, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index καταγράφει κέρδη 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v