Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τομή που επιχειρεί να φέρει το Cardano στο blockchain

Το blockchain τρίτης γενιάς που έχει στόχο να λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα που δυσκολεύουν τη λειτουργία του Ethereum. Ο ρόλος του στη μεταφορά νομισμάτων με ασφάλεια.

Η τομή που επιχειρεί να φέρει το Cardano στο blockchain

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Cardano (ADA) πήρε το όνομα του από τον μαθηματικό που θεμελίωσε τον κλάδο των πιθανοτήτων. Πρόκειται για ένα blockchain τρίτης γενιάς που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα της κλιμακωσιμότητας και της διαλειτουργικότητας. Ζητήματα που δυσκολεύουν την λειτουργία του Ethereum.

Το Cardano βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού Haskell που χρησιμοποιείται σε κρίσιμης σημασίας συστήματα όπου δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος, όπως αυτά της αεροδιαστημικής. Είναι το πρώτο που απέδειξε πως το πρωτόκολλο Proof of Stake είναι ασφαλές. Έχει την δυνατότητα επικοινωνίας και μεταφοράς αξίας με άλλα blockchain, όπως του Ethereum.

Ο κώδικας του μεταφέρει νομίσματα με ασφάλεια, ενώ του Ethereum αυτή η διαδικασία απαιτεί την χρήση smart contract. Μπορεί να μετατρέπει οποιοδήποτε token που είναι βασισμένο στο Ethereum, σε Cardano native token, αλλά και αντίστροφα. Οι λήψεις αποφάσεων όσο αφορά την ανάπτυξη του, βασίζονται σε ένα καθεστώς άμεσης δημοκρατίας, όπου όλοι οι κάτοχοι ADA έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε πως δουλεύουν σε μια επιπλέον δυνατότητα, να μπορεί να φτιαχτεί ένα smart contract με πολλές γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούν εκατομμύρια προγραμματιστές.

Οι περισσότεροι κάτοχοι ADA είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο ποσοστό (72%) που είναι δεσμευμένα στο staking.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v