Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρόβλημα... συμφόρησης του Ethereum και η λύση Polkadot

Ποιες λύσεις επιχειρεί να φέρει το Polkadot στο Ethereum. Πώς επιχειρεί το δίκτυο να αποκτήσει αξία. Τα κίνητρα για δέσμευση κρυπτονομισμάτων και η... συμμετοχική δημοκρατία.

Το πρόβλημα... συμφόρησης του Ethereum και η λύση Polkadot

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Polkadot (DOT) επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της συμφόρησης του Ethereum εισάγοντας ένα επιπλέον επίπεδο ανακατεύθυνσης. Κάθε εφαρμογή τρέχει σε ξεχωριστό blockchain (parachain), τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός κεντρικού blockchain (Relay Chain).

To πρόβλημα της κλιμακοσιμότητας εκφράζεται στο Polkadot μέσα από τον περιορισμό του αριθμού των εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα. Η κάθε εφαρμογή μπορεί να αναπτυχθει αυτόνομα στο δικό της blockchain να εκδώσει το νόμισμά της και να ακολουθήσει τη δική της νομισματική πολιτική.

Όλες οι συναλλαγές στη Relay Chain εκτελούνται σε DOT και τα τέλη τους κατακρατούνται σε DOT, ενώ οι συναλλαγές στο εσωτερικό της κάθε Parachain μπορούν να εκτελούνται στο νόμισμα της Parachain και αντίστοιχα τα τέλη τους μπορούν να παρακρατούνται στο νόμισμά της.

Αξία στο δίκτυο του Polkadot εισέρχεται όταν μια Parachain δημοπρατείται για ενοικίαση σε μια εφαρμογή. Όλοι οι ανεξάρτητοι παίκτες του Polkadot οικοσυστήματος, ανάμεσά τους και οι απλοί επενδυτές του DOT, έχουν μια σειρά από κίνητρα τα οποία τους ωθούν να δεσμεύσουν τα νομίσματα τους.

Οι κάτοχοι του DOT έχουν δικαίωμα ψήφου για τις δραστηριότητες του οικοσυστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v