Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι πρέπει να ξέρετε για τα stablecoins

Ο ρόλος τους στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων είναι κομβικός, τόσο στο trading όσο και στην αποστολή εμβασμάτων και τη διενέργεια πληρωμών. Οι δύο βασικές κατηγορίες.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα stablecoins

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τα stablecoins είναι μια ειδική κατηγορία νομισμάτων που φτιάχτηκαν για να διατηρούν όσο το δυνατόν πιο πιστά την ισοτιμία 1-1 με κάποιο Fiat νόμισμα, συνήθως το αμερικανικό δολάριο.

Ο ρόλος τους στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων είναι κομβικός, τόσο στο trading όσο και στην αποστολή εμβασμάτων και τη διενέργεια πληρωμών.

Οι 2 βασικές κατηγορίες τους είναι:

  1. τα κεντρικοποιημένα, που εκδίδονται από εταιρείες που υποχρεούνται να κρατούν ως ενέχυρο το Fiat νόμισμα που αντιπροσωπεύει το stablecoin,
  2. τα αποκεντρωμένα/αλγοριθμικά, που εκδίδονται από προγράμματα (smart contracts) πάνω από το blockchain.

Τα κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση κεντρικοποιημένα stablecoins είναι τα USDT, USDC και BUSD, με το USDC να ξεχωρίζει για την αξιοπιστία του.

Από τα αποκεντρωμένα ξεχωρίζουν το DAI και το UST. Tο UST είναι ένα από τα πολλά stablecoins που εκδίδει
το project Terra.

Μεταξύ των υπολοίπων βρίσκουμε και το EUT, stablecoin του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v