Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομιμοποιεί το Bitcoin η Ουκρανία

Με μια ψηφοφορία που κατέληξε σε σχεδόν πλήρη ομοφωνία, το κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο που νομιμοποιεί το κρυπτονόμισμα και ρυθμίζει την αγορά.

Νομιμοποιεί το Bitcoin η Ουκρανία

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Ουκρανία έγινε η πέμπτη χώρα σε πέντε εβδομάδες που παρουσίασε κανόνες για την αγορά κρυπτονομισμάτων, σημάδι ότι οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη συνειδητοποιούν ότι το Bitcoin ήρθε για να μείνει, σημειώνει το CNBC.

Με μια ψηφοφορία που κατέληξε σε σχεδόν πλήρη ομοφωνία, το κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο που νομιμοποιεί το κρυπτονόμισμα και ρυθμίζει την αγορά. Τώρα οδεύει στο γραφείο του προέδρου της χώρας για υπογραφή.

Μέχρι σήμερα τα κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία κινούνταν σε μια γκρίζα ζώνη. Οι πολίτες επιτρέπονταν να τα αγοράζουν αλλά οι εταιρείες και τα ανταλλακτήρια ήταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές. Τον Αύγουστο για παράδειγμα έκλεισαν ένα, υποστηρίζοντας ότι οι συναλλαγές που γίνονταν, διευκόλυναν το ξέπλυμα χρήματος.

Σε αντίθεση με το Ελ Σαλβαδόρ, η Ουκρανία δεν διευκολύνει το λανσάρισμα του Bitcoin ως μορφής πληρωμών, ούτε το θέτει στην ίδια νομική θέση με το εθνικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v