Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ray Dalio: Εάν το Bitcoin είναι επιτυχημένο, θα το «σκοτώσουν» οι νομοθέτες

Οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάβουν τον έλεγχο του Bitcoin εάν αποκτήσει ευρεία αποδοχή, τονίζει ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο.

Ray Dalio: Εάν το Bitcoin είναι επιτυχημένο, θα το «σκοτώσουν» οι νομοθέτες

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο Ray Dalio, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates, εκτιμά ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάβουν τελικά τον έλεγχο του Bitcoin εάν αποκτήσει ευδεία αποδοχή. 

«Νομίζω ότι εν τέλει, εάν είναι όντως επιτυχημένο, θα το σκοτώσουν και θα προσπαθήσουν να το σκοτώσουν. Και εκτιμώ ότι θα το σκουτώσουν γιατί έχουν τους τρόπους για να το κάνουν», σχολίασε σε συνέντευξή του στο CNBC. 

«Βλέπουμε το Ελ Σαλβαδόρ να το υιοθετεί τη στιγμή που Ινδία και Κίνα προσπαθούν να το ξεφορτωθούν. Και από την άλλη, συνεχίζεται η συζήτηση στις ΗΠΑ για το πώς θα ρυθμιστεί ο χώρος των κρύπτο», σημείωε. 

Ο Dalio τόνισε ότι το Bitcoin δεν έχει εσωτερική αξία, που σημαίνει ότι στερείται θεμελιώδους και αντικειμενικής αξίας. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα ιστορικά που δεν είχαν εσωτερική αξία. Θα μπορούσε να κινηθεί είτε έντονα ανοδικά, είτε έντονα καθοδικά», τόνισε θυμίζοντας τη φούσκα με τις τουλίπες στην Ολλανδία. 

Ακόμη και έτσι, υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, το bitcoin είναι μια καλή εναλλακτική έναντι της διατήρησης ρευστού. «Νομίζω ότι αξίζει να εξετάσει κανείς όλες τις εναλλακτικές έναντι της διατήρησης ρευστού. Το Bitcoin είναι μια εναλλακτική. Εχω συγκεκριμένα κεφάλαια τοποθετημένα σε bitcoin».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v