Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crypto: Εγινε δισεκατομμυριούχος αγοράζοντας Shiba αξίας $8.000

Τρελά κέρδη μπορεί να προσφέρουν και τα λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα, εκτός Bitcoin και Ether. Μια αποκαλυπτική ιστορία αγοράς 70 τρισ. Shiba, που αξίζουν σήμερα πάνω από 5 δισ.. Μετά το Doge, «αστέρι» σκυλί-νόμισμα είναι το Floki.

Crypto: Εγινε δισεκατομμυριούχος αγοράζοντας Shiba αξίας $8.000

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σύμφωνα με το Etherscan, ο κάτοχος ενός πορτοφολιού με το ψευδώνυμο «Untraceable» είχε την προνοητικότητα να αγοράσει Shiba Inu (SHIB) αξίας 8.000 δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο. Συγκεκριμένα ο Untraceable πραγματοποίησε συνολικά 9 αγορές με Wrapped Ethereum (WETH).

Άλλος στη θέση του θα ρευστοποιούσε, καθώς θα είχε πολλαπλασιάσει τα χρήματά του δεκάδες φορές. Ο άγνωστος επενδυτής όμως έκανε το αντίθετο. Αγόρασε κι άλλα! Συνολικά έχει πραγματοποιήσει 44 αγορές, χωρίς καμία να υπερβαίνει τις 3.400 δολάρια.

Αποτέλεσμα; Αυτή τη στιγμή τα 70 τρισεκατομμύρια SHIB που έχει στην κατοχή του αξίζουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολ. Πιθανότατα να πρόκειται για την πιο επιτυχημένη επενδυτικά κίνηση όλων των εποχών.

Μετά την κοινοποίηση της διεύθυνσης του πορτοφολιού στο Twitter, ο Untraceable αμφισβήτησε εάν η αγορά SHIB ήταν αρκετά ρευστή, ώστε να απορροφήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν θελήσει να πουλήσει τα νομίσματά του.

Το Shiba Inu έχει κεφαλαιοποίηση 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεκαπλασιάζοντας την τιμή του μέσα στον Οκτώβριο! Ξεπέρασε κάποια στιγμή χθες σε κεφαλαιοποίηση ακόμα και το Doge. Σύμφωνα με το CoinGecko βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την αγοραία αξία και πραγματοποίησε τζίρο συναλλαγών 21 δισεκατομμύρια το τελευταίο 24ωρο!

Το Shiba Inu δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από κάποιον προγραμματιστή με το ψευδώνυμο Ryoshi. Πρόκειται για ένα token ERC-20 που βασίζεται στο blockchain του Ethereum. Φέτος, είχε 2,8 εκατομμύρια αναζητήσεις κατά μέσο όρο τον μήνα μέχρι στιγμής. Το Bitcoin αναζήτησαν 22 εκατομμύρια κατά μέσο όρο τον μήνα, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το Ethereum, με 6,3 εκατομμύρια.

Το επόμενο σκυλί-νόμισμα

Η τρέλα με τους σκύλους-meme coins έχει και συνέχεια. Μετά το Doge, το αγαπημένο νόμισμα-meme του Elon Musk και το Shiba Inu, το νέο «αστέρι» είναι το Floki Inu.

Το Floki Inu πήρε το όνομά του από το κουτάβι Shiba Inu του Elon Musk. Κυκλοφόρησε μόλις τον Ιούλιο και εκτιμάται επί του παρόντος στο 0,0001960 δολάριο ανά νόμισμα, σύμφωνα με το CoinGecko, με την αξία του να έχει αυξηθεί σχεδόν 240.000% από την ίδρυσή του.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν απαντιέται καθόλου εύκολα, όσον αφορά στα νομίσματα meme. Κατά βάση, αυτό που τα ανεβάζει ή τα κατεβάζει είναι το ρεύμα στα social media όπως το Twitter, το οποίο έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι πολύ ευμετάβλητο.  

Ωστόσο στην περίπτωση του Floki Inu, υπήρξε μια ιδιαιτερότητα. Οι δημιουργοί του ξεκίνησαν πρόσφατα μια εκστρατεία μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα μέσα στον Οκτώβριο τοποθέτησαν διαφημίσεις σε λεωφορεία και σε σταθμούς μετρό του Λονδίνου, οι οποίες παροτρύνουν  τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν φτηνά το Dogecoin, να αγοράσουν το Floki Inu. Επίσης έβαλαν διαφημίσεις
στα ΜΜΕ αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ άλλων στους Financial Times!

Επιπλέον, οι προγραμματιστές του Floki Inu έχουν αλλάξει σημαντικά τη δομή των προμηθειών, μειώνοντας τα τέλη που χρεώνεται για κάθε συναλλαγή. Έχουν μειώσει από 8% σε 3% τα δικαιώματα που καταβάλλονται σε άλλους κατόχους βάσει του συνολικού όγκου συναλλαγών. Το σύστημα ανταμοιβών που ακολούθησαν, ήταν παρόμοιο με αυτό του SafeMoon, ενός άλλου meme που έγινε δημοφιλές νωρίτερα φέτος.

Πού θα δαπανηθούν τα χρήματα που μαζεύονται; Από ό,τι ισχυρίζονται οι ιδρυτές του, εκτός από τη χρηματοδότηση της διαφημιστικής τους εκστρατείας, θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού στο metaverse, το «Valhalla».

Ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι πως γίνονται συνομιλίες με μεγάλα ανταλλακτήρια, προκειμένου να εντάξουν το Floki Inu στις λίστες τους. Σύμφωνα με το επίσημο site, το Floki Inu έχει περισσότερους από 170.000 συνολικά κατόχους. Ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Φούσκα ή σοβαρή επένδυση;

Μετά την ανακοίνωση της Facebook ότι αλλάζει όνομα και στρέφεται προς το metaverse, ένα είναι βέβαιο. Πως τα NFTs… θα απογειωθούν. Ήδη παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το CryptoPunk 9998, το οποίο πουλήθηκε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Για να αντιληφθείτε την εκθετική άνοδο που έχουν οι τιμές των CryptoPunk, το ίδιο ακριβώς τον Δεκέμβριο του 2020 είχε πουληθεί 9.499 δολάρια.

Πώς είναι δυνατόν να πουλιέται σε τόσο εξωφρενική τιμή κάτι που είναι καλλιτεχνικά μάλλον αδιάφορο; Επειδή όλα τα CryptoPunk έχουν πλέον ιστορική αξία, όχι απλά συλλεκτική. Ήταν η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια στον χώρο των ΝFTs.

Σύμφωνα με μια προχθεσινή ανακοίνωση από τη LinkedIn, τα δεδομένα από την ομάδα Economic Graph δείχνουν ότι οι αγγελίες εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιελάμβαναν λέξεις-κλειδιά όπως "crypto" και "blockchain" αυξήθηκαν κατά 615% σε σχέση με τον Αύγουστο 2020.

Άραγε τι μπορεί να αποτελέσει καλύτερη ένδειξη υγείας και δυναμικής ενός κλάδου, πέρα από το ότι η ζήτηση για τα επαγγέλματά του είναι ανοδική;

Τα δεδομένα υποδεικνύουν επίσης ότι αν και πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας προέρχονταν από εταιρείες που είναι ήδη προσανατολισμένες στο blockchain, αρκετές προέρχονται από παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα όπως η JP Morgan. Ναι, η ίδια JP Morgan που ο Διευθύνων Σύμβουλός της Jamie Dimon εμφανίζεται τόσο εχθρικός απέναντί τους.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ένα παλαιό ρητό που αφορά τους διάσημους επενδυτές και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες: κοίτα τι κάνουν, όχι τι λένε.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια ξανάρχισαν. Διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και τα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματα σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v