Η εκτόξευση του crypto Omicron και ένα γράφημα για Bitcoin-Ethereum

Κάποιοι πανηγυρίζουν τρελά κέρδη από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης. Το προηγούμενο του Zoom και το διάγραμμα που συσχετίζει την τιμή του Bitcoin με το Ethereum.

Η εκτόξευση του crypto Omicron και ένα γράφημα για Bitcoin-Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η εμφάνιση της Όμικρον είχε θετικό χρηματιστηριακό αντίκτυπο στους συνήθεις υπόπτους: τις φαρμακευτικές εταιρείες. Κυρίως αυτές που συνδέονται άμεσα ή και έμμεσα με την παραγωγή σκευασμάτων σχετικών με την αντιμετώπιση του ιού. Ήταν κάτι αναμενόμενο.

Δεν ήταν όμως αναμενόμενο να ευνοηθεί κάποιο κρυπτονόμισμα άσχετο με την Covid-19, άσχετο με τη μετάλλαξη, άσχετο γενικώς με όλα, εκτός από ένα: το όνομα. Πράγματι, το token Omicron (OMIC), μετά την ανακοίνωση της νέας ονομασίας με το ελληνικό γράμμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), άρχισε μια ξέφρενη κούρσα.

Το Omicron είναι το νόμισμα ενός αποκεντρωμένου πρωτόκολλου που τρέχει στο δίκτυο Arbitrium, το οποίο είναι ένα Layer 2 του Ethereum. Τι σημαίνει Layer 2; Ένα παράδειγμα Layer 2 είναι το Lightning Network, το οποίο είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, σχεδιασμένο πάνω από το Βασικό Επίπεδο (ονομάζεται επίσης Επίπεδο 1) του Bitcoin. Σε άλλες τεχνολογίες θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Διαδίκτυο είναι επίπεδο 1 (επίπεδο πρωτοκόλλου) και επίπεδο 2 είναι η μηχανή αναζήτησης της Google, μια υπηρεσία που βασίζεται στο Διαδίκτυο για να βοηθήσει τον χρήστη να πλοηγηθεί πιο εύκολα.

Χάρη σε αυτή τη συνωνυμία, σύμφωνα με το coingecko.com, το Omicron αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 536 δολάρια, σχεδόν δεκαπλασιάζοντας την τιμή του από το Σάββατο, που βρισκόταν στα 57 δολάρια. Τυχεροί όσοι το κατείχαν, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι πολλοί. Ενδεικτικό του πόσο άσημο ήταν το νόμισμα μέχρι προχθές, διαπραγματεύεται μόνο στο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Sushi Swap. Παρακάτω βλέπουμε το διάγραμμα των τελευταίων 30 ημερών.

Το περιστατικό θύμισε κάτι ανάλογο που είχε συμβεί με τη γνωστή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom Video Communications (σύμβολο ZM), τον Απρίλιο του 2020. Ήταν τότε που συνειδητοποίησαν οι επενδυτές πως οι τηλεδιασκέψεις λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις θα γίνουν mainstream. Πολλοί μπερδεύτηκαν και έσπευσαν να αγοράσουν μια μικρή κινεζική με μόλις 10 υπαλλήλους, που διαπραγματεύεται στην Over The Counter αγορά, τη ZOOM Technologies (σύμβολο ZOOM). Από το 1 δολάριο βρέθηκε στα 20!

Το διάγραμμα της ημέρας

Πέρα από τα παράξενα της αγοράς, έχουμε και τα σημαντικά. Όπως διαπιστώνουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα του ζεύγους Bitcoin - Ethereum (σ.σ. η τιμή του Bitcoin έναντι της τιμής του Ethereum), έχει δημιουργηθεί ένας τριγωνικός σχηματισμός. Για αυτές τις περιπτώσεις, η θεωρία στα εγχειρίδια της Τεχνικής Ανάλυσης είναι σαφής. Είμαστε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Αν η τιμή ξεπεράσει την πάνω μοβ γραμμή που οριοθετεί την πάνω πλευρά του τριγωνικού σχηματισμού, τότε η διάσπαση είναι πολύ πιθανό να σημάνει μια έντονη ανοδική κίνηση. Το Ethereum, δηλαδή, να κινηθεί ανοδικά και με δύναμη έναντι του Bitcoin. Σε αναμονή λοιπόν…

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια ξανάρχισαν. Διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v