Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fidelity ταράζει τα νερά λανσάροντας ETF με Bitcoin-Ether

Ο οίκος που διαχειρίζεται 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ξεκινά ETF που θα επενδύει στα ίδια τα κρυπτονομίσματα και όχι σε futures. Η κίνηση αναμένεται να βρει πολλούς μιμητές.

H Fidelity ταράζει τα νερά λανσάροντας ETF με Bitcoin-Ether

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Fidelity Investments θα γίνει αυτή την εβδομάδα ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων που θα ξεκινήσει ένα Exchange Traded Fund (ETF) κρυπτονομισμάτων, μεταδίδει το Bloomberg.

To Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) έχει σχεδιαστεί να επενδύει στα ίδια τα Bitcoin και όχι στα futures του κρυπτονομίσματος. Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά με τα ETFs στα οποία έχει δώσει έως σήμερα άδεια η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η είσοδος ενός τόσο μεγάλου παίκτη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων (η Fidelity διαχειρίζεται ενεργητικό 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) θεωρείται ένα ακόμα σημάδι αποδοχής του χώρου από παραδοσιακούς επενδυτές.

«Είναι σημαντικό γιατί η κίνηση ενός τόσο μεγάλου παίκτη τείνει να βρίσκει μιμητές», σχολιάζει ο Todd Rosenbluth, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών CFRA.

To ETF ωστόσο δεν θα είναι διαθέσιμο για τους περισσότερους πελάτες του ομίλου, καθώς εισάγεται στον Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να το αγοράσουν μικροεπενδυτές στις ΗΠΑ.

Το ETF που θα επενδύει σε Bitcoin και Ether έχει συνδυασμένο ενεργητικό 5,6 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v