Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Melania Trump μπαίνει στα NFTs

Με μια ψηφιακή αναπαράσταση μιας ακουαρέλας που απεικονίζει τα μάτια της, η πρώην πρώτη κυρία κάνει το ντεμπούτο. Η νέα μόδα που έφερε το blockchain και η σημασία της… ζήτησης.

Η Melania Trump μπαίνει στα NFTs

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Melania Trump εισήλθε στον χώρο των NFTs (non-fungible token ή μη αντικαταστατά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία). Παρουσίασε το πρώτο της συλλεκτικό κομμάτι, συμμετέχοντας έτσι σε έναν αυξανόμενο κατάλογο διασημοτήτων που προσφέρουν ψηφιακά αναμνηστικά καλλιτεχνήματα.

«Όραμα της Melania» ονομάζεται το NFT και πρόκειται για μια ψηφιακή αναπαράσταση μιας ακουαρέλας που απεικονίζει τα μάτια της. Ζωγράφος είναι ο Γάλλος Marc-Antoine Coulon και «ενσωματώνει τα μπλε μάτια του κοβαλτίου της Melania», σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της Melania Trump. Το NFT εμπεριέχει και ένα ηχητικό απόσπασμα, όπου η Melania εκφράζει ένα μήνυμα ελπίδας.

Το NFT θα είναι διαθέσιμο για αγορά μεταξύ 16 και 31 Δεκεμβρίου και θα διατίθεται σε Solana. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Donald Trump έχει δηλώσει πως θα προσφέρει ένα (απροσδιόριστο) μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις στην κοινότητα των παιδιών που μεγαλώνουν με ανάδοχους γονείς. Θα χρηματοδοτήσει προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών, όπως προγραμματισμό και ανάπτυξη λογισμικού, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ενδιαφέρον έχει πως το συγκεκριμένο NFT επιλέχτηκε να βασίζεται πάνω στο δίκτυο του Solana. Ωστόσο εκπρόσωπος της Solana Labs έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι υπεύθυνοι για το έργο (ή οποιοδήποτε άλλο έργο) που παρέχεται μέσα από το δίκτυό τους. Όπως ανέφερε, «θα ήθελα να σας ενημερώσω, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, ότι η επιλογή της Melania Trump να χρησιμοποιήσει το blockchain Solana ήταν εντελώς οργανική και αυτό το έργο δεν αποτελεί μέρος οποιασδήποτε δικής μας πρωτοβουλίας».

Η μόδα των NFTs

Μήπως πρόκειται για μια υπερτιμημένη μόδα που θα ξεφουσκώσει η έλευση των NFTs; Ίσως. Η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών είναι συνήθως απρόβλεπτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι εντελώς ψηφιακό και υποκειμενικό στην εκτίμησή του. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δημιουργείται ένα παράλληλο οικοσύστημα που αν βρεθείς στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, σου δίνεται η δυνατότητα να βγάλεις πολύ περισσότερα από όσα είχες φανταστεί.

Είναι εύκολο; Όχι βέβαια. Ουσιαστικά είναι αδύνατον να επιτύχεις χωρίς γνώσεις. Και το κακό είναι πως όλοι θέλουν τα κέρδη αλλά τον κόπο της μελέτης ελάχιστοι. Οι πρώτες απόπειρες είναι λογικό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όπως κάθε πρωτοπορία, αλλά η πιθανότητα να εξελιχθούν σε κάτι μαζικό είναι τόσο σημαντική, ώστε αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε την προσπάθειά τους. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και διαμάντια ανάμεσά τους. Κάποιοι που θα εκμεταλλευτούν έγκαιρα τις νέες ευκαιρίες και φανούν διορατικοί, θα βγουν ιδιαίτερα ωφελημένοι. Για να πετύχει κάτι χρειάζεται ζήτηση. Μια πραγματική ψηφιακή οικονομία είναι σαν ένα πραγματικό παζάρι. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει νέα αγαθά και υπηρεσίες και είναι ελεύθερος να κάνει συναλλαγές με οποιονδήποτε άλλο. Οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν πλήρως τη δημιουργικότητά τους και να απολαύσουν την οικονομική όψη αυτού που παράγουν.

Ίσως να είναι υπερεκτιμημένος ο γενικότερος χώρος των crypto βραχυπρόθεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει στα σίγουρα αν ο ενθουσιασμός για τις προσδοκίες έχει υπερβεί τις πραγματικές δυνατότητες. Ωστόσο είναι πιθανότατα υποτιμημένος σε μακροχρόνια οπτική, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις πως πρόκειται για ένα νέο, βελτιωμένο Internet. Αν συγκρίνουμε τον χώρο με αυτόν του Internet της πρώτης περιόδου, κατά τη μαζική εξάπλωσή του, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η Amazon και η Google υπήρξαν στιγμές που βρέθηκαν υπερτιμημένες. Παρ' όλα αυτά σε βάθος χρόνου ήταν πάντοτε υποτιμημένες.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v