Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Strike ξαναχτυπά: Από το Ελ Σαλβαδόρ στην Αργεντινή

Φουντώνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών πληρωμών που θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων. Δεν είναι μόνο η Visa και Mastercard αλλά και η PayPal που εισέρχεται στο παιχνίδι. Ευκαιρίες και προκλήσεις.

Η Strike ξαναχτυπά: Από το Ελ Σαλβαδόρ στην Αργεντινή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Strike, η εταιρία που βοήθησε το Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το Bitcoin παρέχοντας την υποστήριξη της στο πορτοφόλι Chivo, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Αργεντινή, όπως δήλωσε στο Twitter ο Jack Mallers, Διευθύνων Σύμβουλος της Strike.

Πρόκειται για το δεύτερο κράτος στο οποίο διεισδύει μετά το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Strike, μέσα στην χρονιά σκοπεύει να επεκταθεί στη Βραζιλία, την Κολομβία και άλλες αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Τα κατάφερε λοιπόν η Strike; Μπορεί να προσφέρει διεθνή τραπεζικά εμβάσματα σε δευτερόλεπτα, με σχεδόν μηδενικό κόστος; Από ό,τι φαίνεται ακόμα είναι νωρίς για πανηγύρια. Προς το παρόν τουλάχιστον, η εφαρμογή της Αργεντινής δεν θα διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες με εκείνες του Ελ Σαλβαδόρ. Δεν θα μπορείς άμεσα να στέλνεις ούτε Bitcoin, ούτε αμερικάνικα δολάρια. Για την ώρα η μόνη διαθέσιμη επιλογή για την αποστολή και λήψη χρημάτων, είναι το Tether (USDT), το πιο δημοφιλές stablecoin που έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το δολάριο.

Σύμφωνα με τον Mallers υπάρχει ένας τρόπος για να αποκτήσουν οι Αργεντίνοι Bitcoin μέσω της Strike. Αρκεί να συνδέσουν το Strike με τους λογαριασμούς τους στο Twitter και να λάβουν «φιλοδωρήματα» (tips) Ωστόσο, η υπηρεσία από ότι φαίνεται δεν λειτουργεί σε πολλούς χρήστες για διάφορους λόγους, όπως η επαλήθευση της ταυτότητάς τους ή όταν το όνομα χρήστη περιέχει χαρακτήρες όπως παύλες ή αστεράκια.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως η εφαρμογή Strike στην Αργεντινή υποστηρίζει προς το παρόν την μεταβίβαση USDT μόνο στην υποδομή του Ethereum. Οι συναλλαγές μεταξύ δύο χρηστών της Strike είναι δωρεάν, αλλά όσο αφορά στις μεταφορές ποσών με διαφορετικά πορτοφόλια τα δεδομένα αλλάζουν. Δεδομένου ότι τα gas fees (τέλη συναλλαγών) στο Ethereum όπως είναι γνωστό είναι αρκετά υψηλά, οι μικρές συναλλαγές καθίστανται πολύ δαπανηρές, άρα και ασύμφορες, όταν πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων εκτός Strike.

Συμπερασματικά, η Strike έτσι όπως εφαρμόζεται στην Αργεντινή υστερεί πολύ σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ελ Σαλβαδόρ. Παρόλα αυτά δεν παύει να δίνει στους κατοίκους της Αργεντινής μια ασπίδα προστασίας στις μακροοικονομικές αντιξοότητες. Ενδεικτικά φέτος οι εκτιμήσεις δίνουν πως ο πληθωρισμός θα φτάσει το 55% και το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 12%.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν τους Αργεντίνους να εγκαταλείπουν το πέσο και να στραφούν προς το δολάριο, ακόμα και αν το αγοράζουν με «καπέλο». Τουλάχιστον με τη Strike θα μπορούν να προμηθευτούν Tether στην τιμή που το αγοράζει όλος ο κόσμος, χωρίς capital controls ή άλλα κυβερνητικά εμπόδια.

Τι θα καταφέρει η Strike δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών πληρωμών που θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων έχει πυροδοτηθεί για τα καλά. Δεν είναι μόνο η Visa και Mastercard που στων οποίων το δίκτυο θα μπορείς να πληρώνεις συνδέοντας την κάρτα με τον ηλεκτρονικό σου πορτοφόλι, αλλά και η PayPal που εισέρχεται ακόμα πιο βαθιά στα κρυπτονομίσματα. Η θυγατρική της PayPal Curv στρέφεται προς την δημιουργία ενός δικού της stablecoin, συνδεμένου με το δολάριο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα νέα της αγοράς

  • Οι ρευστοποιήσεις των long θέσεων έφτασε στο 69%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode στις 10 Ιανουαρίου. Ένα επίπεδο που έχει να συμβεί από τις εκκαθαρίσεις του Μαΐου 2021. Η απομόχλευση όπως έχει δείξει η ιστορία ανοίγει τον δρόμο προς την άνοδο (ή την πτώση, ανάλογα από πια πλευρά γίνεται). Το φαινόμενο έχει σαν ερμηνεία ότι οι traders προσπαθούσαν να μαντέψουν τον πάτο της αγοράς με μοχλευμένες θέσεις.

  • Σε νέα υψηλά έτους έφτασε το Hash Rate του Flux δείχνοντας μεγάλη δυναμική, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια του δικτύου γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, ενισχύοντας την πεποίθηση όσων πιστεύουν πως θα καρπωθεί σημαντικό μερίδιο της υπολογιστικής δύναμης που τώρα βρίσκεται στο Ethereum, μόλις πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο Ethereum 2.0.

Με την ανάπτυξη των metaverse αναδύεται μια νέα εποχή εικονικής πραγματικότητας που μέχρι χθες υπήρχε μόνο στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Αξίζει να τη διερευνήσουμε καθώς είναι πιθανό να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας πιο γρήγορα από όσο υποψιαζόμαστε. Και η κούρσα του ανταγωνισμού μόλις ξεκίνησε.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v