Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψάχνεται» με το Bitcoin ο Ερντογάν, με τη λίρα στο καναβάτσο

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Ελ Σαλβαδόρ στην Τουρκία. Ο Nayib Bukele είχε προβλέψει στην αρχή της χρονιάς πως άλλα δύο κράτη πρόκειται να υιοθετήσουν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

«Ψάχνεται» με το Bitcoin ο Ερντογάν, με τη λίρα στο καναβάτσο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele, με ένα tweet στην τουρκική γλώσσα, ενημέρωσε πως πρόκειται «να επισκεφθεί την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Από ό,τι εικάζεται, η εσπευσμένη αυτή επίσκεψη έχει σαν κύριο σκοπό την ενημέρωση του Τούρκου Προέδρου για το Bitcoin.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα, με κυριότερο την ταχεία διολίσθηση της τουρκικής λίρας και των μεγάλων πληθωριστικών πιέσεων της τάξης του 20%. Μέχρι τώρα ο Ερντογάν δεν έχει διστάσει να εφαρμόσει αντισυμβατικές όσο και ανορθόδοξες τακτικές, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ύφεση, επιμένει να κρατάει τεχνητά χαμηλά τα επιτόκια, με αποτέλεσμα η λίρα να έχει καταρρεύσει σε επίπεδα-ρεκόρ.

Πριν από ένα μήνα, προχώρησε σε μια άλλη αμφιλεγόμενη απόφαση υψηλού ρίσκου, καθώς μέσα σε τρεις μήνες το τουρκικό νόμισμα είχε χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας του έναντι του δολαρίου. Θέλοντας να εμποδίσει τη τάση των Τούρκων αποταμιευτών να μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε δολάρια, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους καταθέτες τη διαφορά, στην περίπτωση που η πτώση της λίρας έναντι των «σκληρών» νομισμάτων υπερβεί τα επιτόκια των τραπεζών.

Η επίσκεψη του Bukele θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα από την Πέμπτη έως την Παρασκευή και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με επιχειρηματικούς ηγέτες και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Mustafa Kemal Atatürk, ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας. Από ότι αναφέρει η Χουριέτ, οι πρόγονοι του Bukele είχαν μεταναστεύσει στο Ελ Σαλβαδόρ από την Παλαιστίνη με οθωμανικό διαβατήριο.

Ίσως δεν είναι καθόλου άσχετο που ο Nayib Bukele είχε προβλέψει στην αρχή της χρονιάς πως άλλα δύο κράτη πρόκειται να υιοθετήσουν το Bitcoin, ενώ η Fidelity Digital Assets, θυγατρική του χρηματοοικονομικού κολοσσού Fidelity, που διαθέτει 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, σε πρόσφατη έκθεσή της υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα, μετά τους θεσμικούς, να αναγνωριστεί το Bitcoin από τα κράτη.

Θυμίζουμε πως το Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει μόνο υιοθετήσει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα της χώρας, ταυτόχρονα με το δολάριο, αλλά ετοιμάζεται να εκδώσει και ομόλογα με κάλυψη σε Bitcoin. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του κράτους.

Οι πολίτες της Τουρκίας είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένοι με το Bitcoin. Παρουσιάζουν έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς υιοθέτησης παγκοσμίως, καθώς μαζί με το χρυσό πολλοί το έχουν επιλέξει ως διέξοδο έναντι της ταχείας διάβρωσης της αγοραστικής δύναμης του επίσημου κρατικού νομίσματος.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 7 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (3 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v