Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδρομή χάκερ σε γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων από 400 λογαριασμούς πελατών του ανταλλακτηρίου Crypto.com.

Επιδρομή χάκερ σε γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Ο Kris Marszalek, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Crypto.com, επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι 400 λογαριασμοί πελατών έχουν υποστεί επίθεση από χάκερ. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως τα κεφάλαια που κλάπηκαν, θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Το Crypto.com ανέστειλε τις αναλήψεις στις 17 Ιανουαρίου, καθώς αρκετοί πελάτες παραπονέθηκαν για χρήση του λογαριασμού τους από τρίτους.

Από ό,τι φαίνεται, οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και ο Kris Marszalek δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το ακριβές ποσό.

Από τα δεδομένα που είναι καταγεγραμμένα στο blockchain, ο επιτιθέμενος έστειλε τα χρήματα αυτά σε 48 παρτίδες των 100 Ethereum στο TornadoCash, ένα «νόμισμα-μίξερ» για να χαθούν τα ίχνη των κλοπιμαίων.

Εκτός από τα Ethereum, ο χάκερ φημολογείται ότι κατάφερε να αποκτήσει και άλλα 448 Bitcoin.

Το Crypto.com έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για μάρκετινγκ. Ενδεικτικά έδωσε 700 εκατομμύρια δολάρια για να μετονομαστεί το γήπεδο Staples Center στο Λος Άντζελες σε Crypto.com Αρένα. Επίσης έχει υπογράψει πολυετή συμφωνία χορηγίας με το La Angel City Football Club.

 

Βασίλης Παζόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v