Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα

Η θεαματική μεταστροφή Πούτιν υπέρ του Bitcoin και η απειλή της Δύσης για διακοπή του SWIFT. Τι προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία ψηφιακών νομισμάτων και την αδειοδότηση παρόχων και ανταλλακτηρίων.

Η Ρωσία αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η ρωσική κυβέρνηση και η κεντρική της τράπεζα συμφώνησαν για το νομικό καθεστώς που θα ισχύει για τα κρυπτονομίσματα. Μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα έχει συνταχθεί ένα νομοσχέδιο για την κυκλοφορία των ψηφιακών νομισμάτων με το οποίο θα αναγνωρίζονται ως νομίσματα (όπως το ρούβλι), όχι απλώς ως ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της εξόρυξης Bitcoin και την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων, εγείροντας ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Τότε επενέβη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διεμήνυσε στους υπεύθυνους να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη, αλλά όχι απαγόρευση.

Ίσως δεν ήταν τυχαίο πως η προτροπή Πούτιν έγινε αμέσως μετά την απειλή των Δυτικών, στο πλαίσιο των πιέσεων για το ουκρανικό ζήτημα, με διακοπή του SWIFT. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας γνωρίζει πλέον πως αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με κάποιο δίκτυο πληρωμών ανοικτού κώδικα, όπως του lightning network.

Αναφέρουμε τη λέξη «πλέον», διότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν αρνητικός για τα κρυπτονομίσματα, ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιούνται από κακοποιούς για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η θεαματική μεταστροφή υπέρ του Bitcoin πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο που μας πέρασε, όταν ανέφερε στο CNBC ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο, πρόσθεσε, ακόμα είναι πολύ νωρίς για το εμπόριο πετρελαίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kommersant, οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα επιδιώξουν την ενσωμάτωση ενός μηχανισμού για την κυκλοφορία ψηφιακών νομισμάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, δεδομένου ότι είναι αδύνατη η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας τους. Η θέσπιση κανόνων για την κυκλοφορία των crypto θα ελαχιστοποιήσει την απειλή για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα μειώσει τη χρήση τους για παράνομους σκοπούς. 

Η χρήση των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμου χρήματος θα είναι δυνατή μόνο μετά από ελέγχους ταυτότητας μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας ή των εξουσιοδοτημένων διαμεσολαβητών. Το νομοσχέδιο φέρεται να θέτει υποχρέωση δήλωσης συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα πάνω από 600.000 ρούβλια (7.000 ευρώ). Η συναλλαγή εκτός αυτών των προτεινόμενων νομικών παραμέτρων θα θεωρείται ποινικό αδίκημα και αναμένεται να θεσπιστούν πρόστιμα για την παράνομη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής.

Ειδική μνεία γίνεται στην αδειοδότηση παρόχων και ανταλλακτηρίων. Θα πρέπει να διαθέτουν «οικονομικούς αερόσακους» όσον αφορά τη ρευστότητα και το επαρκές κεφάλαιο. Επίσης υπάρχουν σχέδια για την υποχρεωτική εκπαίδευση των Ρώσων συμμετεχόντων στην αγορά, σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα διαγράμματα

Κράτησε χαρακτήρα στη διόρθωση η αγορά των crypto. Όπως βλέπουμε στο παρακάτω διάγραμμα του συνόλου της κεφαλαιοποίησης, το επίπεδο αντίστασης στα 1,9 τρισεκατομμύριο δολάρια πλέον έχει μετατραπεί σε στήριξη. Κάτι ιδιαίτερα θετικό υπό την οπτική της τεχνικής ανάλυσης.

Ένα από τα νομίσματα που ξεχώρισε και στο οποίο έχουμε αναφερθεί παλαιότερα είναι το Kadena (KDA). Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα έφτασε να διπλασιάσει σχεδόν την αξία του, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση των 6,5 δολαρίων. Τις τελευταίες ώρες, κινείται γύρω στα 9 δολάρια, ακόμα πολύ μακριά από το ιστορικό υψηλό των 28 δολαρίων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

Σεμινάρια και βιβλίο για το Bitcoin

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 8 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (4 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars. Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Το βιβλίο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο Bitcoin. Σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί ένα πρακτικό επενδυτικό εγχειρίδιο. Περνάμε από το στάδιο του «γιατί να ασχοληθείτε», στο «πώς» να εμπλακείτε με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο και αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v