Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νομοσχέδιο Μπάιντεν ανεβάζει τις τιμές των crypto

Καθησυχάζονται οι εμπλεκόμενοι στην αγορά, που φοβούνταν σκληρό πλέγμα μέτρων από την αμερικανική κυβέρνηση. Η ανοδική κίνηση Bitcoin, Ether και Terra (Luna). Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα.

Το νομοσχέδιο Μπάιντεν ανεβάζει τις τιμές των crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα κρυπτονομίσματα, μετά τις αποκαλύψεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ότι η επικείμενη νομοθεσία, η οποία θα περιγράφει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα crypto, θα υιοθετήσει εποικοδομητική προσέγγιση στη ρύθμιση της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει πως το εκτελεστικό διάταγμα «υποστηρίζει την υπεύθυνη καινοτομία, καθώς συντονίζει την πολιτική των ΗΠΑ σε όλους τους οργανισμούς». Όπως αναφέρεται, θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους που σχετίζονται με την παράνομη χρηματοδότηση και θα αξιοποιήσει πιθανά οφέλη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της υποκείμενης τεχνολογίας τους, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών και την πρόληψη απειλών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία. Ειδική μέριμνα φαίνεται πως θα υπάρξει για τα stablecoins.

Η κυβερνητική προσέγγιση, όπως εκφράζεται από την Janet Yellen, καθησυχάζει την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, καθώς είχε διαρρεύσει η φήμη πως θα λαμβάνονταν σκληρά μέτρα περιορισμού των κρυπτονομισμάτων, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις σε βάρος τους.

Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων έχει και έναν άλλο λόγο να είναι ευχαριστημένος. Η ανάπτυξή του δυσχέραινε από την έλλειψη νομοθετικής σαφήνειας. Με το εκτελεστικό διάταγμα που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, θα δοθούν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη και κατέβηκε λίγο αργότερα, καθώς εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε νωρίτερα!

Πώς κινήθηκε η αγορά

Όπως ήταν φυσικό τα ενθαρρυντικά νέα αποτυπώθηκαν άμεσα στις τιμές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων, ενώ σίγουρα βοήθησε το γεγονός πως και τα futures των αμερικανικών δεικτών κινούνται ανοδικά.

Το Bitcoin καταγράφει άνοδο 10,4% το τελευταίο 24ωρο και διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στις 42.500 δολάρια. Η επόμενη αντίσταση όπως βλέπουμε στο 4ωρο διάγραμμα βρίσκεται κοντά στις 45.000, όπου ήδη έχει «σκοντάψει» 4 φορές. Με βάση τα εγχειρίδια της τεχνικής ανάλυσης, συνήθως όσο πιο πολλές φορές δοκιμάζεται ένα επίπεδο τιμών τόσο πιο ευάλωτο γίνεται. Μένει να διαπιστώσουμε, στο ενδεχόμενο που όντως φτάσει μέχρι εκεί η τιμή του Bitcoin, αν θα ισχύσει ο κανόνας και θα ξεπεραστεί η αντίσταση.

Το Ethereum, το δεύτερο σε σπουδαιότητα κρυπτονόμισμα, ενισχύθηκε και αυτό σε ποσοστό 9%. Το κρίσιμο σημείο εδώ είναι η διάσπαση της μπλε καθοδικής γραμμής τάσης, που φαίνεται να είναι λίγο κάτω από τις 3.000 δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση, το Ethereum βάζει πλώρη για τις 3.600.


Για το Terra (Luna) που είχαμε αναφέρει πριν από αρκετούς μήνες, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Για άλλη μία φορά κλέβει την παράσταση ανάμεσα στα κυριότερα κρυπτονομίσματα, αλλά και κινείται υποδειγματικά βάσει διαγράμματος. Διέσπασε ανοδικά τον σχηματισμό συσσώρευσης «σημαιάκι» και κινείται προς το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του, που είχε σημειώσει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει σε ένα άλλο μικρότερο «σημαιάκι» λίγες ημέρες νωρίτερα. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται κοντά στα 97 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 21%. Πλέον η κεφαλαιοποίησή του βρίσκεται πολύ κοντά στο XRP, με τις πιθανότητες να έχουν γυρίσει υπέρ του να το ξεπεράσει και να βρεθεί στην 6η θέση.

Αυτό που δεν πλησιάζει απλώς το ιστορικό υψηλό αλλά το έχει ξεπεράσει, είναι το Bitcoin σε σχέση με το Ρούβλι! Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κυρώσεις δεν έχουν μετριάσει την πρόσβαση των Ρώσων στα κρυπτονομίσματα. Το παρακάτω ημερήσιο διάγραμμα είναι του ζεύγους Ρούβλι - Bitcoin από την Binance.

Ακόμα και ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin με ρούβλια έσπασε τα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών το Σάββατο, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Kaiko. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρεία, το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών γίνεται στο Tether, το κρυπτονόμισμα που έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v