Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία θα δέχεται Bitcoin ως πληρωμή για φυσικό αέριο

«Φιλικές χώρες» προς τους Ρώσους που δεν μπορούν να αγοράσουν με ρούβλι, θα μπορούν να συναλλάσσονται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Κογκρέσου της Ρωσίας.

Η Ρωσία θα δέχεται Bitcoin ως πληρωμή για φυσικό αέριο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Κογκρέσου της Ρωσίας, Pavel Zavalny, δήλωσε πως είναι πρόθυμοι να δέχονται πληρωμές σε διάφορα νομίσματα για τις εξαγωγές της. Μεταξύ των νομισμάτων που θα δέχονται, είναι και το Bitcoin, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Zavalny συγκεκριμένα ανάφερε πως η Ρωσία είναι ανοιχτή στην αποδοχή διαφορετικών νομισμάτων για τις εξαγωγές της, ξεκινώντας από το φυσικό αέριο. Όταν πρόκειται για «φιλικές» χώρες, όπως η Κίνα ή η Τουρκία, οι οποίες δεν μας πιέζουν, τότε τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να μας πληρώσουν στα εθνικά τους νομίσματα. Για παράδειγμα η Κίνα μπορεί να μας πληρώνει σε ρούβλια και γουάν. Η Τουρκία σε λίρες και ρούβλια.

Άλλες φιλικές χώρες προς τους Ρώσους που δεν μπορούν να αγοράσουν με ρούβλι, θα μπορούν να συναλλάσσονται με bitcoin. Με άλλα λόγια, όποιος θέλει να πληρώνει σε bitcoin, μπορεί να κάνει την συναλλαγή σε bitcoin.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας επανέλαβε την απόφαση του Πούτιν ότι δεν θα δέχεται να πληρώνεται σε ευρώ ή δολάρια από τις ευρωπαικές χώρες. Οι δυτικές χώρες ανάφερε, θα πρέπει να πληρώνουν με σκληρά νομίσματα, όπως ο χρυσός ή σε νομίσματα που είναι βολικά για εμάς, και αυτό είναι το εθνικό μας νόμισμα, το Ρούβλι.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αναγνώριση που έχει γίνει στο Bitcoin από μια μεγάλη οικονομική δύναμη, όπως η Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου και ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου παγκοσμίως. Το ψηφιακό νόμισμα θα υπολογίζεται ως ισοδύναμο με το νόμισμα της υπερδύναμης Κίνας και άλλων αναγνωρισμένων χωρών, όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Ινδία.
.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v