Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Strike ξαναχτυπά στο συνέδριο του Bitcoin

Η εταιρεία, μετά τη συνεργασία με το Ελ Σαλβαδόρ που οδήγησε στην αναγνώριση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος του κράτους, ταράζει και φέτος τα νερά στο συνέδριο crypto στο Μαϊάμι. Τι ανακοίνωσε.

Η Strike ξαναχτυπά στο συνέδριο του Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συνεδρίου του Bitcoin στο Μαϊάμι, την παράσταση έκλεψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών Strike, Jack Mallers, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ. Κάτι που οδήγησε στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι Chivo και βέβαια στην αναγνώριση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος του κράτους, μαζί με το δολάριο.

Οι προσδοκίες λοιπόν ήταν υψηλές για το φετινό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, καθώς ο Jack είχε ανεβάσει τον πήχη. Πράγματι, δεν απογοήτευσε τους συνέδρους. Ανακοίνωσε τη συνεργασία της Strike με τον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify.

Μέσω της Strike, θα μπορούν όσοι έμποροι συνεργάζονται με τη Shopify, αν το επιθυμούν, να λαμβάνουν πληρωμές από τους πελάτες τους σε όλο τον κόσμο σε αμερικανικά δολάρια, τα οποία θα στέλνονται μέσω του Lightning Network του Bitcoin.

Για ποιο λόγο να διαφοροποιήσουν τις υπάρχουσες επιλογές πληρωμής τους; Επειδή θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν αναξιοποίητες αγορές από όλο τον κόσμο. Η ενσωμάτωση της Strike θα επιτρέπει επίσης στους εμπόρους να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω επεξεργασίας πληρωμών χαμηλού κόστους. Επίσης καταργεί ορισμένες πολυπλοκότητες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην κατοχή Bitcoin, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Mallers δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του ξεκίνησε συνεργασία με την NCR, τον μεγαλύτερο πάροχο μηχανημάτων POS στον κόσμο και την εταιρεία πληρωμών Blackhawk. Όπως εξήγησε, θα μπορείς να το χρησιμοποιείς για να αγοράζεις στα Wallmart, Starbucks, McDonald’s και σε ένα σωρό άλλες επιχειρήσεις. Όχι σε κάποιο μέρος όπως το Ελ Σαλβαδόρ αλλά στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε διαθέτει ένα πορτοφόλι Lightning Network, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 70 εκατομμυρίων χρηστών της CashApp. Ο καταναλωτής θα πληρώνει σε δολάρια, τα οποία θα εισπράττει η επιχείρηση, όμως με μία τεράστια διαφορά. Δεν θα μεταφέρονται μέσω του παραδοσιακού τραπεζικού δικτύου και των Visa ή MasterCard, αλλά αξιοποιώντας το Lightning Network, μια εφαρμογή δεύτερου επιπέδου (second layer) που στηρίζεται πάνω στο blockchain του Βitcoin, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν ή να λαμβάνουν χρήματα άμεσα και σχεδόν δωρεάν.

Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια διευκρίνιση. Εάν η τιμή του Bitcoin εκτοξευτεί ή εκμηδενιστεί, είναι κάτι που δεν θα απασχολεί τον έμπορο ή τον καταναλωτή. Αυτό που αξιοποιείται είναι αποκλειστικά η ιδιότητα του Bitcoin ως νομισματικού δικτύου, όχι ως περιουσιακού στοιχείου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να στείλεις και να λάβεις μετρητά σε τελικό στάδιο, χωρίς ενδιάμεσα μέρη, χωρίς πίστωση, χωρίς ανάγκη διακανονισμού, άμεσα και ουσιαστικά δωρεάν.

Παραμερίζονται οι ενδιάμεσοι, άρα και οι χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες που παρεμβάλλονται. Και όλα αυτά χωρίς να αντιλαμβάνεται ο αποστολέας ή ο παραλήπτης ότι χρησιμοποιείται το Bitcoin. Δεν απαιτείται η παραμικρή γνώση για κρυπτονομίσματα, δεν εκτίθεται σε οποιονδήποτε βαθμό από τη μεταβλητότητα της τιμής του.

Με ποιον τρόπο; Δεν απαιτείται να ξέρεις, όπως δεν σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις τεχνικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του e-mail. Αυτό που σε ενδιαφέρει, είναι να φτάσει το μήνυμα γρήγορα, με ασφάλεια και μηδενικό κόστος στον προορισμό του.

Σύμφωνα με τον Mallers, πρόκειται για μια καινοτόμα και τεχνολογικά ανώτερη μέθοδο, ένα ανοικτού κώδικα νομισματικό δίκτυο, το οποίο επιτέλους προσφέρεται για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Θα μπορεί ο (Αμερικανός) καταναλωτής να χρησιμοποιεί όποιο Lightning Network πορτοφόλι επιθυμεί και να πληρώνει με το κινητό του.

«Αν αξιοποιήσουμε την τεχνολογία του Bitcoin, κάνοντάς την πιο προσιτή, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Η μοναδική καινοτομία που έχουν να επιδείξουν από το 1949 οι πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από την «boomer bank» αφορούν τους μεσάζοντες και τις αμοιβές τους», ισχυρίστηκε.

Τέλος, από ό,τι ανέφερε ο Jack Mallers, συνεργάζεται με νομοθέτες, όπως η γερουσιαστής Cynthia Lummis του Wyoming, η οποία είναι ένθερμη υποστηρικτής του Bitcoin, ώστε να διασφαλίσει ότι έχουμε το δικαίωμα να καινοτομούμε ελεύθερα στις ΗΠΑ.

Νέες εφαρμογές στο Lightning Network

Πριν λίγες ημέρες η Lightning Labs με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές Lightning Network, συγκέντρωσε χρηματοδότηση 70 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Valor Equity Partners, με συμμετοχή του Baillie Gifford, του CEO της Robinhood Vlad Tenev και άλλων. Σκοπός τους είναι να γίνονται συναλλαγές σε stablecoins αλλά και fiat νομίσματα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο και το κόστος των αντισυμβαλλόμενων, μέσα από το Lightning Network, χρησιμοποιώντας ένα νέο πρωτόκολλο, το Taro.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lightning Labs, Elizabeth Stark, θεωρεί ότι το Taro, το οποίο έγινε τεχνικά εφικτό χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση Τaproot, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υιοθέτηση Bitcoin, διότι θα επιτρέψει σε όσους δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό να πραγματοποιούν ακόμα και διασυνοριακά εμβάσματα μέσω κινητού τηλεφώνου. Με τον ίδιο περίπου τρόπο που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Ελ Σαλβαδόρ.

Οι πάροχοι πληρωμών παλαιού τύπου δεν μπορούν να μείνουν απαθείς στις εξελίξεις. Η ανωτερότητα του δικτύου bitcoin ως λύση πληρωμής είναι πολύ προφανής για να αγνοήσουν. Δεδομένου ότι το σύστημα είναι χτισμένο με λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει, είναι αναμενόμενο οι εταιρίες πληρωμών που κυριαρχούν αυτή την ώρα, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Εάν δεν το κάνουν, πολύ απλά θα ξεπεραστούν, επειδή οι ανταγωνιστές τους θα είναι φτηνοί και πιο αποτελεσματικοί.

Μια άλλη φιλόδοξη εφαρμογή που ξεκινάει είναι η impervious. Πρόκειται για μια εφαρμογή αποκεντρωμένης μορφής μεταφοράς δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει από βίντεο και ήχο, μέχρι κοινωνικά δίκτυα. Όλα με τη φιλοσοφία peer-to-peer ή P2P και διαθέτοντας δυνατότητα πληρωμών πάνω στο Lightning Network.

Όλες οι εξελίξεις συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα. Στην αυξανόμενη υιοθέτηση του Lightning Network. Κι ακόμα περισσότερο από αυτό. Η αρχιτεκτονική και η ασφάλεια του blockchain του Bitcoin, όπως του Ethereum και άλλων πρωτοκόλλων, χρησιμεύουν σαν τη βασική υποδομή του νέου, αποκεντρωμένου Internet, καθώς δημιουργούνται και λειτουργούν άλλες εφαρμογές που στηρίζονται σε αυτό. Ένας νέος κόσμος ξεπροβάλλει σε κοινή θέα και ελάχιστοι το έχουν αντιληφθεί…

Σεμινάρια για τα κρυπτονομίσματα

Τα αναβαθμισμένα σεμινάρια διεξάγονται on-line, ζωντανά και απευθύνονται σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 8 ωρών σε γκρουπ 10 ατόμων. Στο πρώτο εξηγούμε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του, καθώς και τη διαφορά του με το ευρώ (4,5 ώρες). Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum και στα NFTs.

Στο δεύτερο, την επόμενη ημέρα, βλέπουμε πώς δουλεύει στην πράξη. Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, να φυλάξετε και να μεταφέρετε τα νομίσματά σας (4,5 ώρες). Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα μικρό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v