Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για το Bitcoin, το σενάριο για υποχώρηση στις 33.000 δολάρια

Το ψηφιακό νόμισμα κινείται παράλληλα με τον δείκτη Nasdaq 100 και συσχετίζεται αρνητικά με το δολάριο, σημειώνει το Bloomberg. Η πτώση των τελευταίων ημερών και που βάζει το φρένο η τεχνική εικόνα.

Νέα πτώση για το Bitcoin, το σενάριο για υποχώρηση στις 33.000 δολάρια

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Bitcoin συνεχίζει να υποχωρεί καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν περιουσιακά στοιχεία με κίνδυνο εν μέσω της προοπτικής πιο επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 3,2% στα 38.236 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου και πάνω από 20% χαμηλότερα από το υψηλό του περασμένου μήνα. Το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα, το Ether, έχασε έως και 4,8% στα 2.799 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τις 18 Μαρτίου.

Τα διαγράμματα σηματοδοτούν πιθανή περαιτέρω πτώση, λένε τεχνικοί αναλυτές. Το Bitcoin έχει πέσει κάτω από την στήριξή του στο εβδομαδιαίο γράφημα, με τη δευτερεύουσα υποστήριξη να βρίσκεται περίπου στις 27.200 δολάρια, δήλωσε η Katie Stockton της Fairlead Strategies. Δεν είναι η μόνη που βλέπει περισσότερη πτώση.

Ο Mark Newton, τεχνικός στρατηγικός στο Fundstrat περιμένει ότι αρχικά μπορεί να υπάρξει πτώση προς τα 36.300 δολάρια, αλλά αν σπάσει αυτό το όριο θα μπορούσε να ακολουθήσει πτώση έως τις 32.950 δολάρια χωρίς πολύ δυσκολία.

Παρά τις πρόσφατες απώλειές του, το Bitcoin παραμένει στη μέση ενός εύρους συναλλαγών που διατηρείται από την αρχή του έτους, μεταξύ περίπου 35.000 δολάρια και 45.000 δολάρια. Το ψηφιακό νόμισμα κινείται παράλληλα με τον δείκτη Nasdaq 100 και συσχετίζεται αρνητικά με το δολάριο, σημειώνει το Bloomberg.

Καθώς η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 βήματα βάσης τους επόμενους μήνες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, ορισμένοι από τους παράγοντες που τροφοδότησαν τα θεαματικά κέρδη των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία δύο χρόνια αντιστρέφονται.

«Καθώς γίνεται πιο πολύτιμο να διατηρούνται δολάρια, ορισμένοι επενδυτές μπορεί να κινηθούν από το Bitcoin ή τον χρυσό στο δολάριο», έγραψε μια ομάδα από το Nydig σε έκθεση την Παρασκευή. «Όπως η αρνητική συσχέτιση του Bitcoin με το δολάριο, η αρνητική συσχέτιση του Bitcoin με τα πραγματικά επιτόκια εμφανίστηκε μόνο τα τελευταία δύο χρόνια».

Το Bitcoin θα εξακολουθεί να κινείται κυρίως από θεμελιώδεις παράγοντες, όπως η αύξηση των χρηστών και η χρήση του δικτύου, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις εξελισσόμενες μακροοικονομικές σχέσεις, επισημαίνουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v