Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η FIFA μπαίνει στα crypto και τα NFTs

Η FIFA αναγνωρίζει την τεχνολογία blockchain ως λύση στο πρόβλημα της μόνιμης και ασφαλούς καταγραφής και διανομής μη επεξεργάσιμων δεδομένων σε ψηφιακά δίκτυα.

Η FIFA μπαίνει στα crypto και τα NFTs

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), το χρίσμα της επίσημης blockchain πλατφόρμας έλαβε η Algorand. Η συνεργασία τους περιλαμβάνει τη λειτουργία εφαρμογής πορτοφολιού, δημιουργίας NFTs. Στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται και μια συμφωνία χορηγίας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου που θα γίνει φέτος στο Κατάρ.

Η ανακοίνωση εκτόξευσε το Algorand (ALGO). Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε, αυξήθηκε η τιμή του κατά 27%. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στο 0,73 δολάριο, όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, πολύ μακριά από το υψηλό του Σεπτεμβρίου 2021 που είχε ξεπεράσει τα 2,5 δολάρια.

Επισημαίνεται ότι η FIFA αναγνωρίζει την τεχνολογία blockchain ως λύση στο πρόβλημα της μόνιμης και ασφαλούς καταγραφής και διανομής μη επεξεργάσιμων δεδομένων σε ψηφιακά δίκτυα, καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως τα NFTs.

H Algor, η οποία αποτελείται από μια εταιρεία και ένα ίδρυμα, ιδρύθηκε το 2017 από τον Silvio Micali, καθηγητή στο MIT. Το δοκιμαστικό δίκτυο κυκλοφόρησε δημόσια τον Απρίλιο του 2019, με το κύριο δίκτυο να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Λειτουργεί με τον μηχανισμό συναίνεσης proof-of-stake και για αυτό χαρακτηρίζεται από τη FIFA ως πράσινο.

Από ό,τι φαίνεται, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο Algorand, με τη βοήθεια των έξυπνων συμβολαίων (smart contracts) που έχει αναπτύξει, θα βοηθήσει την ομοσπονδία στη δημιουργία της δικής τους συλλογής από NFTs. Μια τέτοια κίνηση είναι ένα λογικό βήμα στην εκμετάλλευση της δημοτικότητας του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται κάθε 4 χρόνια. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τη διοργάνωση του 2018 παρακολούθησαν πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Αν συμβεί κάτι ανάλογο στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Κατάρ, η FIFA θα έχει κάθε συμφέρον να φροντίσει ώστε σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη να ενημερωθεί για τη χρησιμότητα του blockchain, όσο αφορά την ασφαλή και άμεση διακίνηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ιδέα των crypto εξαπλώνεται σαν ιός…

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

α) Το βιβλίο «Επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία, το Cryptoverse.gr και πλέον από το site μας. Περιγράφει τη φιλοσοφία, τον τρόπο λειτουργίας του Bitcoin και πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε επενδυτικά τη νέα, συναρπαστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων. Τον λόγο που από το μηδέν, σε μία δεκαετία, κατάφερε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Τι το καθιστά ανθεκτικό στις κυβερνητικές επιθέσεις και γιατί ενθαρρύνει την αξιοκρατία. Τα χαρακτηριστικά που σαγηνεύουν τους ανθρώπους. Το όραμα που τους έχει συνεπάρει, μετατρέποντάς τους σε φανατικούς πιστούς.

β) Για εκείνους που προτιμούν την προσωπική επαφή, δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν από τα ανανεωμένα on-line σεμινάρια με τον κ. Βασίλη Παζόπουλο, ζωντανά. Δύο μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών σε ολιγομελή γκρουπ. Στο πρώτο, μαθαίνετε τις ιδιαιτερότητες του Bitcoin και τη διαφορά του με το ευρώ και τον χρυσό. Αναφερόμαστε επίσης στο Ethereum, σε μικρότερα νομίσματα και στα NFTs. Τη δεύτερη ημέρα, μαθαίνετε πώς να αγοράσετε και πώς να μεταφέρετε τα νομίσματά σας με τον οικονομικότερο και ασφαλέστερο τρόπο.

γ) Τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια που αφορούν την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων σας από τους κακόβουλους. Θα μάθετε τρόπους με τους οποίους θα μπορείτε να περιηγείστε άφοβα και με ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Επίσης πώς να φυλάξετε με μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα κρυπτονομίσματά σας και πώς μπορείτε να τα μεταβιβάσετε στους οικείους σας, σε περίπτωση ατυχήματος. Εισηγητής είναι ο κ. Αχιλλέας Βιέννας, διακεκριμένος ειδικός ερευνητής και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Σε όσους κάνουν το σεμινάριο ή αγοράσουν το βιβλίο, θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα, αν επιθυμείτε να γίνετε πελάτες του Kraken, θα έχετε σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι VIP πελάτες του.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο https://www.media2day.gr/seminars

Από το ίδιο link μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin».

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v