Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενας στους δέκα κάτοικους της ευρωζώνης κατέχει κρυπτονομίσματα

Οι περισσότεροι κάτοχοι ανέφεραν ότι η αξία τους είναι λιγότερο από €5.000. Ωστόσο, περίπου 6% των ιδιοκτητών επιβεβαίωσε ότι η αξία τους υπερβαίνει τις €30.000.

Ενας στους δέκα κάτοικους της ευρωζώνης κατέχει κρυπτονομίσματα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πρόσφατα αποτελέσματα από την έρευνα της ΕΚΤ για τις προσδοκίες των καταναλωτών από έξι μεγάλες χώρες της ζώνης του ευρώ δείχνουν ότι έως και το 10% των νοικοκυριών μπορεί να κατέχει κρυπτονομίσματα ή παρόμοιου τύπου ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (Πίνακας Α).

Οι περισσότεροι κάτοχοι ανέφεραν ότι η αξία τους είναι λιγότερο από €5.000. Ωστόσο, περίπου 6% των ιδιοκτητών επιβεβαίωσε ότι η αξία τους υπερβαίνει τις €30.000 (Πίνακας Β).

Εξετάζοντας τα πεμπτημόρια εισοδήματος των ερωτηθέντων, διακρίνουμε ένα μοτίβο που έχει σχήμα U: όσο υψηλότερο είναι το εισόδημα ενός νοικοκυριού τόσο πιο πιθανό είναι να κατέχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ ακολουθούν τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα. Λιγότεροι είναι όσοι εντάσσονται στα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος (Πίνακας Γ).

Το βασικό δημογραφικό χαρακτηριστικό όσων επενδύουν σε κρυπτονομίσματα είναι νεαροί ενήλικες άνδρες και οι υψηλά μορφωμένοι.

Πηγή: https://www.ecb.europa.eu/pub/financial-stability/fsr/special/html/ecb.fsrart202205_02~1cc6b111b4.en.html

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v